14.8 C
София
сряда, април 24, 2024
НачалоНационални отбориРосен Барчовски: Искам очакванията към отбора да бъдат реалистични

Росен Барчовски: Искам очакванията към отбора да бъдат реалистични

Аз съм същият треньор и с тази половин точка и без нея, а това са същите играчи, заяви селекционерът на България

Росен Барчовски не скри удовлетворението си от постигнатото в Рига, като похвали момчетата, с които е работил. Селекционерът на България призова да се гледа по-трезво преди турнири и квалификации. Това се случи по време на днешната пресконференция в Пресклуб България.

Аз, разбира се, съм много доволен от съботата след този мач с Латвия. Не си спомням толкова да съм бил щастлив. Винаги съм ходил в националния отбор с удоволствие, било е голямо предизвикателство. Този път обаче беше по-голямо, защото в този състав имах възможността да работя със страшно трудолюбиви, всеотдайни хора. Бил съм и с други отбори с трудни характери. Но ако играчите не изпълняват това, което иска треньорът, нещата не се получават. Тук се случи и заради това и Господ ни помогна. Имахме и шанс”, заяви Росен Барчовски.

Другото, което си мислих след двубоя с Латвия е за тази 1 точка. Това е половин кош, не цял. Можеше да бъде в обратната посока. Тогава настроението щеше да бъде на 180 градуса. А аз съм същият треньор и с тази половин точка и без нея, а те са същите играчи. Само че сега сме страхотни, иначе щеше да бъде тежко. Много ни е труден спортът. Има и други такива, но тук специално една точка може да те качи на небето, но може и да те свали на земята. Това ми е призивът – да се гледа малко по-трезво и преди състезанията, и след тях, защото една точка не променя 30-годишния ми труд като треньор и кариерите на играчите. В случая имахме шанс, другият път може да нямаме. На мен ми се иска да не очерняме труда на хората. Това ме болеше”, допълни наставникът на българския национален отбор.

Сега искам да отбележа, че този път имаше голям негативизъм, обиди от анонимници, от хора, които не могат да дойдат да ми кажат в очите това, което имат. Имаше някакви безпочвени критики, че даже и в нашата общественост. Само един успех може да затвори устите на тези хора. По друг начин не може и той се случи”, добави Росен Барчовски.

Искам очакванията към отбора да бъдат реалистични. Имам много опит и като играч. Навремето в ЦСКА, когато печелихме титли и купи, когато правихме банкета с генералите и полковниците и се започваше – сега сме републикански шампиони, догодина европейски шампиони. Така че трябва да бъдем реалисти и да направим всичко възможно да се представим добре в следващите квалификации, да се класираме. Имаме обаче много път да извървим, за да се качим в т.н. рейтинг, защото позициите ни са доста назад. Това става само с такива класирания и победи”, каза още треньорът.

Росен Барчовски призна, че ще се търсят съперници за контроли през лятото измежду тимовете, които през август ще играят предквалификации за световното първенство. Самият той се надява лагерът да бъде около 10-12 дни, а след това тимът да има и няколко проверки. Специалистът допълни, че от федерацията са разговаряли с министъра на спорта Красен Кралев за подготовка на „Белмекен“ догодина преди европейското.

Ние в тази квалификация изиграхме един слаб мач и това беше срещу Босна и Херцеговина. Да си говорим честно, никога няма да загубим с такава разлика. Двубоят тръгна лошо тогава и аз завъртях състава, защото идваше още един след това. Това беше единственият слаб мач. Във всички останали играхме добре. Това носи самочувствие. Второто нещо е, че идват много талантливи момчета. В младежкия национален отбор до 20 г. средният ръст е по-голям от този на мъжкия национален отбор. Това са момчета на 18-19 години. Отдавна не сме имали толкова високи играчи. Това дава надежда”, бе мнението на Росен Барчовски.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани