13.8 C
София
събота, май 11, 2024
НачалоЕвропаЛевски загуби първия си двубой в Балканската лига за 2022 г. (видео)

Левски загуби първия си двубой в Балканската лига за 2022 г. (видео)

Българският шампион не успя срещу Макаби Хайфа у дома

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Левски допусна трета загуба в Delasport Балканска лига през този сезон. В своята зала „Универсиада“ тимът на Тити Папазов не успя срещу израелския Макаби Хайфа след 60:78 в мач от група А на турнира. Българският шампион има в актива си и 2 победи, като заема трето място в класирането на този поток.

НАЙ-ДОБРИ: Чавдар Костов завърши с 18 точки за Левски. Ивица Радич остана с 10 и 5 борби.

Рафниел Пънти бе много полезен за Макаби Тел Авив и оформи дабъл-дабъл – 20 точки и 12 борби. Даниел Копърбърг също стигна до двойните показатели – 14 и 10 борби. Кваме Вон се отчете с 12 и 6 борби.

КЛЮЧЪТ: Домакините играха по-добре в началото и поведоха с 11:2, но гостите реагираха и сведоха пасива си до 22:19. През втория период Макаби Хайфа дори излeзе напред за 27:26 чрез Глен Райс Джуниър. Лъчезар Димитров и Чавдар Костов отново изведоха Левски на лидерска позиция за 34:31, но гостите отново си върнаха минималната преднина чрез Рафниел Пънти за 42:40. След паузата израелците демонстрираха силна игра в защита и успяха да се изстрелят напред с 20 точки в началото на последната четвърт, което се оказа достатъчно за крайното 78:60.

И ОЩЕ: Двубоят за „сините“ не завърши Лъчезар Димитров, който напусна играта с 5 лични нарушения.

КЪМ СЪСТАВА: Столичани днес бяха без Цветомир Чернокожев.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 20 януари Левски ще приеме Академия ФМП. 

СТАТИСТИКА ОТ ЛЕВСКИ – МАКАБИ ХАЙФА

Вижте пълен запис на двубоя: 

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани