9.1 C
София
петък, март 29, 2024
НачалоБългарияБалкан мина кота 100 срещу Берое и се изкачи втори в НБЛ

Балкан мина кота 100 срещу Берое и се изкачи втори в НБЛ

5 поред за отбора на Небойша Видич в мъжкия ни елит

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Балкан продължава с победите в НБЛ, записвайки пета поредна. В своята „Арена Ботевград“ отборът на Небойша Видич бе категоричен срещу Берое след 106:78 в мач от 12 кръг в мъжкия ни елит. Ботевградчани имат баланс от 9-3, което ги поставя на второ място в класирането, докато старозагорци са пети с 6 успеха и 6 поражения.

НАЙ-ДОБРИ: Дивон Уошингтън завърши с 19 точки и 6 борби за Балкан. Станимир Маринов добави 18 и 5 асистенции. Димитър Димитров се отчете с 16 точки, 7 борби и 5 асистенции. Николай Грозев и Денислав Вутев се разписаха съответно с по 12 и 10.

Седариан Рейнс бе най-резултатен за Берое с 20 точки и 8 борби. Антон Кук остави срещу името си 18 и 7 асистенции. Обина Олека оформи дабъл-дабъл – 16 точки и 11 борби.

И ОЩЕ: В игра за Берое днес не се появи Александър Янев.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ: Домакините нямаха спиране още в началото и на бърза ръка си осигуриха аванс от 14 точки, водени от Станимир Маринов, Дерик Маркс и Денислав Вутев, за 27:13. През втория период разликата в полза на Балкан набъбна до 22 точки, но Берое реагира и чрез Обина Олека, Седариан Рейнс и Антон Кук намали до 35:49.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ: След паузата старозагорци се озоваха на 9 от съперника, но Станимир Маринов, Крис Минков и Калил Дюкс държаха Балкан напред след 69:59. В началото на последната четвърт ботевградчани сложиха точка на спора чрез Дивон Уошингтън, Николай Грозев и Димитър Димитров, изстрелвайки се напред с 26 точки.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 16 януари Берое ще приеме Черно море Тича, а ден по-късно Балкан ще играе у дома срещу Академик Пловдив.

СТАТИСТИКА ОТ БАЛКАН – БЕРОЕ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

4 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани