12.7 C
София
петък, март 29, 2024
НачалоUncategorizedЛокомотив София с първа победа в ББЛ А група за 2022 г.

Локомотив София с първа победа в ББЛ А група за 2022 г.

Тимът прекъсна серията си от четири поредни загуби в регион Запад

Локомотив София постигна първа победа за 2022 г. в ББЛ А група. Тимът прекъсна серията си от четири поредни загуби в регион Запад, след като в столичната зала „Триадица“ се наложи над Енигма Фойверверк със 100:86. След тази среща победителите са с баланс 5-9, докато опонентът им е с 3-11 и без успех повече от два месеца.

Двубоят започна с поредица от смени на водачеството, като след първата част резултатът отново бе равен – 22:22. Високата резултатност се запази и през втория период. Водени от разигралия се Виктор Германов, баскетболистите на Георги Давидов направиха разлика от 7 точки, но след силни финални минути на полувремето, на почивката съперникът им обърна за 50:43. Много силно стартираха Радослав Колев, Стефан Янев и Георги Кучков, вкарали общо 40 от точките на отбора си до момента.

Подемът в играта на Локомотив София продължи и след паузата. Тимът се възползва от грешките на съперника си и бързо натрупа двуцифрена преднина, а преди последната четвърт се откъсна със 77:54. Енигма Фойерверк успя да спечели заключителната част, но без това с нещо да промени крайния изход на срещата.

Локомотив изгуби борбата в подкошието (37 срещу 51), но вкара 15 тройки в мача срещу 9, а освен това направи почти двойно по-малко грешки от съперника си (13 срещу 23).

Радослав Колев направи дабъл-дабъл за победителите още през първото полувреме, като завърши срещата с 24 точки и 14 борби. Стефан Янев реализира 23 точки (6 тройки), с 18 е Георги Кучков, а 15 има Иван Павлов.

За Енигма Фойерверк над всички бе Виктор Германов с 29 точки (4 тройки) и 8 борби. Васил Попов се отчете с 18 точки и 9 борби, дабъл-дабъл от 14 точки и 10 борби има Александър Георгиев, Красимир Петров е с 11 точки, а 10 добави Любомир Орешаров.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани