12.1 C
София
вторник, май 7, 2024
НачалоБългарияКупата на България ще има нов носител (ВИДЕО)

Купата на България ще има нов носител (ВИДЕО)

Черноморец заличи пасив от 18 точки и би Рилски спортист след продължение

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Купата на България ще има нов носител. Това стана факт, след като Черноморец победи Рилски спортист с 82:78 след драма с продължение в първия 1/4-финал от турнира, който стартира в „Арена София“ по-рано днес.

НАЙ-ДОБРИ: Джордан Тъкър се разписа с 22 точки и 6 борби за Черноморец. Георги Боянов оформи дабъл-дабъл – 16 и 17 борби. По 14 точки добавиха Мунис Туту и Макол Моайен, като последният грабна и 9 борби.

Александър Янев бе най-резултатен за Рилски спортист с 16 точки и 8 борби. Брандън Рандълф завърши с 15. Чавдар Костов остана с 13 точки и 6 борби. Димаджио Уигинс овладя 15 борби.

РАЗВИТИЕТО: Самоковци стигнаха до двуцифрен аванс още през първата част фиксирайки 29:15 в своя полза, водени от Чавдар Костов, Димаджио Уигинс, Еван Бати и Александър Янев. През втория период преднината на Рилецо стигна до 18 точки, благодарение на Деян Карамфилов, Димаджио Уигинс и Йордан Минчев. Бургазлии обаче отвърнаха със серия от 12-0, дело на Макол Моайен, Георги Боянов, Брайс Нзи и Мунис Туту, за да се доближат за 33:39 на голямата почивка.

След паузата Рилецо наруши сушата си с успешни акции на Чавдар Костов и Александър Янев за преднина от 11 точки. „Акулите“ не се отказваха, а това даде резултат и обратът бе факт за 46:44, след като Симеон Лепичев, Мунис Туту, Георги Боянов и Брайс Нзи не сбъркаха. В тези минути нападението на Рилски не вървеше, а Черноморец излезе напред с 56:48 след тройка на Мунис Туту. През последните 10 минути на редовното време самоковци се вдигнаха със серия от 11-2, дошла от Деян Карамфилов и Брандън Рандълф, за да си върнат лидерството за 59:58. Надглъването продължи преди Чавдар Костов да фиксира 69:66 в полза на Рилски. Успешен наказателен удар на Макол Моайен и кош на Джордан Тъкър поставиха ново равенство на таблото – 69:69, а мачът бе пратен в продължение.

В допълнителните 5 минути въпреки усилията на Александър Янев, Георги Боянов и Джордан Тъкър дадоха ново предимство на Черноморец за 80:76. Чавдар Костов намали до 78:80, но два успешни наказателни удара на Джордан Тъкър сложиха точка на спора с крайното 82:78.

КАКВО ПРЕДСТОИ: Утре (22 март) от 18.00 ч. Черноморец ще се изправи срещу победителя от двойката Берое/Левски на полуфиналите в турнира за Купата на България.

СТАТИСТИКА ОТ РИЛСКИ СПОРТИСТ – ЧЕРНОМОРЕЦ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

4 КОМЕНТАРИ

  1. […] наставникът на Рилски спортист Людмил Хаджисотиров след загубата от Черноморец със 78:82 след продължение в първия 1/4-финал от турнира за […]

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани