6.8 C
София
неделя, април 28, 2024
НачалоБългарияКош на Джон Флорвиъс прати Суперкупата във витрината на Левски

Кош на Джон Флорвиъс прати Суперкупата във витрината на Левски

Трети трофей за "сините" в тази надпревара

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Левски е новият носител на Суперкупата на България. В „Арена Ботевград“ отборът на Димитър Ангелов надви Балкан с 57:56 в дуела за златото.

И ОЩЕ: Отличието е под №3 за „сините“ в турнира за Суперкупата на България. Преди това столичани достигат до него през 2018 и 2019 г. Левски има и сребро в надпреварата от 2021 г.

НАЙ-ДОБРИ: Джон Флорвиъс, който взе наградата за MVP, бе много полезен за Левски и оформи дабъл-дабъл – 19 точки и 12 борби. Алън Арнет вкара 12.

Димитър Димитров бе най-резултатен за Балкан с 18 точки и 7 борби. Николай Грозев се включи от пейката с 11 и 6 борби.

РАЗВИТИЕ: Серия от 12-2, дело на Джон Флорвиъс, Алън Арнет и Марио Боянов, изведе Левски напред. Балкан отвърна чрез Майки Диксън, Девин Харис и Мартин Сотиров, за да намали пасива си до 8:12 в края на първата част, белязана от ниска резултатност.

През втория период шампионите се оказаха на 1 точка от съперника след тройка на Димитър Димитров. Столичани обаче не се огънаха и дръпнаха с 10 точки чрез Златин Георгиев, Джон Флорвиъс и Асен Великов. От другата страна Димитър Димитров и Николай Грозев не сбъркаха, а „зелените“ фиксираха 25:26 в края на първото полувреме.

След паузата ботевградчани направиха серия от 11-2, дошла благодарение на Илиян Пищиков, Димитър Димитров и Мартин Сотиров, за да обърнaт до 36:28 в своя полза. Въпреки опитите на Джон Флорвиъс да държи Левски близо, Балкан достигна до двуцифрен аванс за 45:35 в края на третата четвърт.

В последните 10 минути носителят на Купата на България се доближи за 49:52, воден от Лъчезар Димитров и Златин Георгиев. Димитър Димитров обаче показа точния си мерник от дистанция за 55:49 в полза на домакините. Селекцията на Димитър Ангелов продължи да се бори и с помощта на Джон Флорвиъс и Алекс Симеонов направи драмата пълна чрез равенство за 55:55 14 секунди преди края. Успешен наказателен удар на Майки Диксън върна лидерството на Балкан за 56:55, но в последното си нападение гостите бяха точни и с кош на Джон Флорвиъс грабнаха победата, оформяйки крайното 57:56.

КАКВО ПРЕДСТОИ: Двата отбора ще стартират участието си в НБЛ в края на следващата седмица. На 7 октомври от 17.00 ч. Балкан ще приеме Шумен в среща от 1 кръг в родния елит през 2023/2024, докато ден по-късно (8 октомври) от 18.30 ч. Левски ще гостува на Черно море Тича.

СТАТИСТИКА ОТ БАЛКАН – ЛЕВСКИ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

4 КОМЕНТАРИ

  1. […] „Искам да благодаря за организацията, която беше перфектна, както и на хората, които дойдоха за първия официален мач от сезона. Имаше повече публика, отколкото аз очаквах. Много грешки, на по-отвратителен мач не съм бил, нито като зрител, нито като участник. Вярвам, че срещата е била трудна за гледане и за хората, а за мен тя бе трудна и за водене. Вярвам, че и за самите играчи. Това говори, че не сме готови. Не искам да казвам това и за Левски, още всичко е в ранна фаза“, заяви треньорът на Балкан Петър Златанович след загубата в дуела за Суперкупата с 56:57 срещу Левски.  […]

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани