17.9 C
София
четвъртък, май 2, 2024
НачалоБългарияПетър Златанович: Много грешки, на по-отвратителен мач не съм бил

Петър Златанович: Много грешки, на по-отвратителен мач не съм бил

Опитът бе на страната на Левски, заяви треньорът на Балкан

„Искам да благодаря за организацията, която беше перфектна, както и на хората, които дойдоха за първия официален мач от сезона. Имаше повече публика, отколкото аз очаквах. Много грешки, на по-отвратителен мач не съм бил, нито като зрител, нито като участник. Вярвам, че срещата е била трудна за гледане и за хората, а за мен тя бе трудна и за водене. Вярвам, че и за самите играчи. Това говори, че не сме готови. Не искам да казвам това и за Левски, още всичко е в ранна фаза“, заяви треньорът на Балкан Петър Златанович след загубата в дуела за Суперкупата с 56:57 срещу Левски. 

„Направихме 19 грешки. В отбора имаме момчета, които започват своята кариера и подобен мач оказва влияние. Очаквах по време на двубоя те да се отпуснат. Опитът бе на страната на Левски, особено в един такъв двубой. Ще видим в хода на сезона как ще изглеждаме, със сигурност ще е по-добре“, добави наставникът на шампионите.

Това, което изиграхме по време на подготовката, беше много по-добре, отколкото в този мач. За тримата ни чужденци това е първи сезон в България, така че и оттам идва малко рисковано. Те понасят повече тежест на гърба си, защото нямаме много чужденци, но в този момент българите изглеждат по-добре от чуждестранните играчи. Девин Харис, Майки Диксън и Карл-Йохан Липс са баскетболисти, които тепърва ще покажат какво могат“, убеден е Петър Златанович.

„Предстоящите мачове във ФИБА Къп ще ни дадат много опит. Това ще ни позволи да играем по-лесно и организирано в НБЛ. Това е и причината да участваме в този турнир. Работим за привличането на състезатели. Не смятам, че е фатално това, че все още нямаме типичен център и сме загубили мача за Суперкупата, тъй като паднахме само с една точка. Искам да привлечем баскетболист, който ще направи разликата и ще помогне на отбора„, призна той.

„Ако питате хората от Ямбол и оттам ви кажат, че не искат да спечелят титлата, тогава не знам дали има смисъл да играят. Това важи и за другите отбори, всеки тим се бори да спечели. Балкан гони всеки един трофей, който има възможност да победи“, завърши Петър Златанович.

ПрезGoogle
ИзточникMax Sport
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани