11.2 C
София
петък, май 3, 2024
НачалоНБАКонтузия остави Везенков на терена само 6 минути при победа на Сакраменто...

Контузия остави Везенков на терена само 6 минути при победа на Сакраменто в НБА (видео)

Крилото отбеляза 8 точки срещу Атланта

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Александър Везенков се появи в игра за Сакраменто при успеха над Атланта със 122:107 в среща от редовния сезон в НБА, изиграна в „Голдън 1 сентър“. Така „кралете“ спряха серия от четири поредни загуби в лигата и имат баланс от 24-18 в Западната конференция.

НАЙ-ДОБРИ: 206-сантиметровото крило, който има проблем с левия глезен, се задържа в игра за Кингс 6 минути. В тях Александър Везенков отбелязя 8 точки плюс 2 борби, като бе 3/4 при стрелбата си от игра, включително 2/3 от тройката. Той обаче напусна игра в третия период след сблъсък със Садик Бей.

От неговите колеги Харисън Барнс се отчете с 32 точки. Домантас Сабонис добави 14, 21 борби и 6 асистенции.

Дейонте Мъри бе най-резултатен за Атланта с 35 точки, 10 борби и 6 асистенции. Богдан Богданович приключи с 18. Садик Бей остана с 13 точки и 7 борби.

И ОЩЕ: Хоукс бяха без гарда Трей Йънг, който е получил сътресение преди няколко дни в двубой срещу Кливланд.

КЛЮЧЪТ: Кингс взеха лидерството през втория период, в който надиграха „ястребите“ с 30:16, за да излязат напред с 57:40 на голямата почивка. След паузата домакините стигнаха до 66:42, но Атланта отвърна със серия от 16-2, за да намали пасива си до 10 точки. Отборът на Майк Браун използва нов прилив на енергия в края на третия период и след 13-2 дръпна с 87:66, като до края не изпусна лидерството.

КАКВО ПРЕДСТОИ: Следващият мач на Сакраменто на Александър Везенков ще бъде на 26 януари (петък) от 5.00 ч. българско време срещу Голдън Стейт.

СТАТИСТИКА ОТ САКРАМЕНТО – АТЛАНТА

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани