8.8 C
София
събота, април 20, 2024
НачалоБългарияАкадемик се пребори с Шумен (видео)

Академик се пребори с Шумен (видео)

Пловдивчани прекъснаха серия от четири поредни поражения в НБЛ

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Aкадемик Пловдив спря серията си от четири поредни загуби в НБЛ. В своята зала „Сила“ момчетата на Йордан Янков се справиха със съпротивата на Шумен с 83:78 в първия мач от 12 кръг в родния елит. Бронзовият медалист в шампионата от миналия сезон е с баланс от 5-7 и заема шесто място в класирането, докато новакът в първенството е девети с 1 успех и 11 поражения.

И ОЩЕ: В групата на Академик за срещата не бяха Васил Бачев, Тони Гуджино и Марио Боянов. В състава на пловдивчани след контузия се завърна Адриян Секулов, който вкара 18 точки плюс 5 асистенции.

НАЙ-ДОБРИ: С 18 точки и 11 борби за Академик срещата завърши Робертс Фрайманис. Николай Титков добави 13. Томислав Минков се отчете с 12 точки и 5 борби. Николай Николов остави срещу името си 10 и 6 борби.

Деян Биелич бе най-добър за Шумен и оформи дабъл-дабъл – 24 точки и 15 борби. Александър Милов отбеляза 18. Маркъс Майърс остана с 14 точки, 7 борби и 5 асистенции.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ: Пловдивчани бяха по-съсредоточени през първия период и чрез Робертс Фрейманис, Неманя Бешович и Адриян Секулов излязоха напред с 20:11. През втория период гостите отвърнаха чрез Деян Биелич, Маркъс Майърс и Константин Паисиев за 25:25. След това Академик си върна водачеството чрез Николай Николов и Николай Титков за 40:32 след 20 минути игра. 

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ: След паузата Шумен не се отказваше и чрез Александър Милов, Деян Биелич и Виктор Серафимов обърна до 62:61. През последната четвърт надлъгването продължи, а победителят бе определен във финалните 8 секунди. Кош на Робертс Фрайманис и три успешни наказателни удара на Адриян Секулов сложиха точка на спора. 

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 17 януари Академик Пловдив ще гостува на Балкан, а два дни по-рано Шумен ще играе срещу Левски в София.

СТАТИСТИКА ОТ АКАДЕМИК ПЛОВДИВ – ШУМЕН

Вижте пълен запис на двубоя:

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

3 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани