15.8 C
София
понеделник, май 6, 2024
НачалоЕвропаКоди Милър-Макинтайър на крачка от трипъл-дабъл в Евролигата (видео)

Коди Милър-Макинтайър на крачка от трипъл-дабъл в Евролигата (видео)

Гардът създаде доста проблеми на Виртус Болоня

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Серията на Баскония и Коди Милър-Макинтайър от три поредни победи в Евролигата бе спряна. На свой терен гардът и отборът му отстъпиха с Виртус Болоня с 81:91 в среща от 14 кръг в най-силната клубна надпревара на Стария континент.

И ОЩЕ: Селекцията от Витория има в актива си 8 успеха и 6 поражения, с което се нарежда на шеста позиция в класирането. Италианският тим е с баланс от 10-4 и се намира на трето място.

НАЙ-ДОБРИ: Коди Милър-Макинтайър бе много полезен за Баскония и бе близо до трипъл-дабъл – 10 точки, 8 борби и 13 асистенции плюс 1 открадната топка за 33 минути на паркета. При стрелбата си националът бе 3/7 от средна дистанция, 1/2 от тройката и 1/3 от линията за изпълнение на наказателни удари.

От неговите колеги Чима Монеке се отчете с 16 точки в добавка към 8 борби. Майк Коцар отбеляза 13.

Марко Белинели бе най-добър за Виртус Болоня с 27 точки. Торнике Шенгелия регистрира 16 и 6 борби. Айзея Кординиe остана с 12 точки и 8 борби.

КЛЮЧЪТ: След 30 минути игра гостите имаха преднина от 3 точки за 63:60, а в последната четвърт тя бе увеличена. Виртус направи аванса си 8 точки за 78:70, след като се възползва от почти 5-минутна суша на съперника. Чима Монеке, Тадас Седекерскис и Коди Милър-Макинтайър дадоха нови надежди на домакините след 81:85, но Марко Белинели и Авуду Абас фиксираха крайното 91:81.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 19 декември Коди Милър-Макинтайър и Баскония ще приемат Макаби Тел Авив, докато същия ден Виртус Болоня ще играе с Олимпиакос.

СТАТИСТИКА ОТ БАСКОНИЯ – ВИРТУС

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани