17.4 C
София
събота, април 27, 2024
НачалоЕвропаКоди Милър-Макинтайър даде искрата на Баскония за първи триумф в Евролигата (видео)

Коди Милър-Макинтайър даде искрата на Баскония за първи триумф в Евролигата (видео)

Гардът бе най-добър за испанския тим срещу АЛБА Берлин

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Баскония и Коди Милър-Макинтайър постигнаха първи успех в Евролигата през 2023/2024. Гардът и отборът му отказаха АЛБА Берлин с 91:86 като гости в двубой от 2 кръг в най-силната клубна надпревара на Стария континент.

НАЙ-ДОБРИ: Коди Милър-Макинтайър запали искрата на Баскония. Националът отбеляза 17 точки за испанския тим, гарнирани с 1 борба, 1 асистенция и 1 открадната топка за 27 минути на паркета като титуляр. При стрелбата си той бе 3/4 от средно разстояние, 3/7 от тройката и 2/3 от линията за изпълнение на наказателни удари.

От неговите колеги Чима Монеке вкара 15 точки. Капитанът Тадас Седекерскис бе много полезен и оформи дабъл-дабъл – 11 и 13 борби.

Тим Шнайдер бе най-добър за АЛБА Берлин със 17 точки. Йоханес Тийман също стигна до двойните показатели – 13 и 10 борби. С по 12 точки останаха Габриеле Прочида и Матео Спаньоло.

КЛЮЧЪТ: След равностойно първо полувреме, Баскония се изстреля напред в третия период и след тройка на Нико Маниън фиксира 67:51. Домакините не се отказаха и чрез Габриеле Прочида и Матео Спаньоло се доближиха на 2 точки от съперника в последната част. Тадас Седекерскис, Ваня Маринкович и Чима Монеке обаче не трепнаха в края и подпечатаха успеха на Баскония с крайното 91:86.

И ОЩЕ: Подобно на останалите срещи от този кръг и тази започна с минута мълчание в памет на жертвите от терористичните атаки в Израел и продължаващия военен конфликт.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 17 октомври Баскония на Коди Милър-Макинтайър ще приеме Байерн Мюнхен, докато ден по-късно АЛБА Берлин ще гостува на Виртус Болоня. 

СТАТИСТИКА ОТ АЛБА БЕРЛИН – БАСКОНИЯ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани