11.1 C
София
четвъртък, май 2, 2024
НачалоНБАКлипърс финишираха пети на Запад (видео)

Клипърс финишираха пети на Запад (видео)

"Ножиците" обърнаха Финикс в последния си мач от редовния сезон

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Лос Анджелис Клипърс си гарантираха петото място в края на редовния сезон на Запад, както и участие в плейофите на НБА. Това се случи, след като „ножиците“ се справиха с Финикс със 119:114 като гости.

НАЙ-ДОБРИ: Норман Пауъл даде тон на Клипърс с 29 точки и 5 борби. Кауай Ленърд добави 25, 15 борби и 6 асистенции. Със същия точков актив в съблекалнята се прибра и Ръсел Уестбрук, който допълни сметката си със 7 борби и 9 асистенции.

Сабен Лий бе най-добър за Финикс с 25 точки и 10 асистенции. Дариъс Бейзли се отчете с 16 и 9 борби. Жок Ландейл остана с 15 точки и 8 борби.

КЛЮЧЪТ: Клипърс изоставаха с 10 точки в края на третия период, но успяха да намалят до 82:86. В последната част тимът от Ел Ей се вдигна на щурм и стигна до пълен обрат, а победата му бе подпечатана от кош на Кауай Ленърд 19.4 секунди преди края.

И ОЩЕ: Двубоят бе спрян във втората четвърт за почти 10 минути, тъй като високоговорител, висящ от тавана на „Фуутпринт сентър“ бе сметнат за опасен. Оперативният екип в залата трябваше да свали някои от високоговорителите на паркета, да отстрани засегнатата зона и след това да повдигне конструкцията обратно. 

КАКВО ПРЕДСТОИ: Двата отбора ще играят един срещу друг в първия кръг в плейофите на Запад. Първият мач от серията е на 16 април. 

СТАТИСТИКА ОТ ФИНИКС – КЛИПЪРС

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани