11.8 C
София
петък, април 19, 2024
НачалоЕвропаФенербахче повали Партизан в Белград (видео)

Фенербахче повали Партизан в Белград (видео)

Две поред за селекцията на Димитрис Итудис в Евролигата

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Фенербахче спечели за втори пореден път в Евролигата. Отборът на Димитрис Итудис надделя над Партизан с 97:94 като гост в двубой от 25 кръг в най-силната клубна надпревара на Стария континент. Турският гранд е с баланс от 15-9 и е четвърти, докато селекцията на легендата Желко Обрадович е с 13 победи и 12 загуби на 8-мото място в класирането.

НАЙ-ДОБРИ: Марко Гудурич отбеляза 25 точки плюс 7 асистенции за Фенербахче. ДеШон Пиер добави 21 и 6 борби. Скоти Уилбекин се отчете с 15 точки. Джонатан Мотли вкара 14.

Кевин Пънтър бе най-резултатен за Партизан с 25 точки. Данте Екзъм приключи със 17. С по 15 точки останаха Матиас Лесор и Ям Мадар, като първият овладя и 11 борби за дабъл-дабъл.

КЛЮЧЪТ: 7.50 мин. преди края резултатът бе равен – 75:75, но „фенерите“ се изстреляха напред със 7 точки чрез Марко Гудурич, ДеШон Пиер и Джонатан Мотли. Данте Екзъм намали изоставането на своя тим до 3 точки на два пъти. Два успешни наказателни удара на Марко Гудурич дадоха на гостите преднина от 5 точки, което се оказа достатъчно за крайното 97:94.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 3 март Фенербахче ще има за съперник Виртус Болоня, докато Партизан ще приеме АЛБА Берлин ден по-рано.

СТАТИСТИКА ОТ ПАРТИЗАН – ФЕНЕРБАХЧЕ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

1 коментар

  1. […] Сръбският гранд ще трябва да плати сумата, заради нарушение на правилата по време на срещата от 25 кръг в турнира на богатите срещу Фенербахче. Преди пет дни отборът на Димитрис Итудис победи в Белград с 97:94. […]

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани