18.8 C
София
събота, април 27, 2024
НачалоНБАКлипърс обърнаха Голдън Стейт след пасив от 12 точки (видео)

Клипърс обърнаха Голдън Стейт след пасив от 12 точки (видео)

Стеф Къри с ново постижение, Тайрън Лу бе изгонен

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Лос Анджелис Клипърс заличиха пасив от 12 точки в последната четвърт, за да спечелят за 36-ти път в НБА този сезон. „Ножиците“ обърнаха Голдън Стейт със 130:125 като гости, спирайки серията на съперника от пет поредни победи в лигата.

И ОЩЕ: Срещата не мина през конфликти. Напрежението между играчите на терена се покачи 9.46 мин. преди края на двубоя, след като Мейсън Плъмли изблъска новобранеца Брандън Поджемски. След това Джонатан Къминга блъсна центъра на Клипърс в гръб. В резултат на това Плъмли бе наказан с неспортменски фаул, Къминга получи техническо, а треньорът на Клипърс Тайрон Лу бе изгонен. По време на случката Дреймънд Грийн си размени няколко реплики с Пол Джордж, като му показа и жест с четири пръста.

НАЙ-ДОБРИ: Джеймс Хардън завърши с 26 точки, 8 борби и 7 асистенции за победителите. Пол Джордж добави 24, 5 борби и 5 асистенции. Норман Пауъл се включи от пейката с 21 точки, от които 5 тройки.

Стеф Къри бе над всички за Голдън Стейт с 41 точки, от които 9 далечни снаряда, превръщайки се в първия играч в историята със 7 или повече тройки в четири поредни мача. Брандън Поджемски вкара 25 плюс 7 борби и 8 асистенции. Джонатан Къминга остана с 13 точки, 8 борби и 6 асистенции.

КЛЮЧЪТ: Пол Джордж и Норман Пауъл дадоха искрата на Клипърс в последната четвърт, в която тимът им обърна до 121:115 2 мин. преди края. Стеф Къри и Брандън Поджемски намалиха до 125:128 30 секунди преди сирената, но два успешни наказателни удара на Джеймс Хардън сложиха точка на спора.

КАКВО ПРЕДСТОИ: Следващият мач на Клипърс ще бъде на 22 февруари срещу Оклахома. За Голдън Стейт предстои визита на Юта утре (16 февруари).

СТАТИСТИКА ОТ ГОЛДЪН СТЕЙТ – КЛИПЪРС

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани