12.6 C
София
петък, май 3, 2024
НачалоЕвропаКАУНАС 2023: MVP на финалите в Евролигата: Чус Матео заслужава това повече...

КАУНАС 2023: MVP на финалите в Евролигата: Чус Матео заслужава това повече от всеки друг (видео)

Вървяхме стъпка по стъпка, вярвайки в себе си, сподели Еди Таварес

Моите поздравления за Чус Матео, който страда повече от всички, за да можем да постигнем всичко, което сме постигнали. Ние сме тук заради него, защото той ни вярваше и имаше голямо доверие както на нас, така и към клуба. Мнозина трябва да се извинят, защото имат много вина. Той е шефът, когато говориш за Мадрид, трябва да говорим за него. Той го заслужава повече от всеки друг, защото е един от най-добрите хора, които съм срещал и успя да се справи с всичко. Това, което се промени, е, че Чус никога не се предаде, затова се върнахме от 0-2. Вървяхме стъпка по стъпка, вярвайки в себе си. В клуба знаехме, че можем да го направим, вярвахме“, сподели след триумфа в Евролигата центърът на Реал Мадрид Еди Таварес.

„Гледал съм Серхио Люл, виждал съм това хиляди пъти. Знам, че човекът, който трябва да държи топката, е той, каквото и да се случи, знаех, че той ще вземе най-доброто решение. За мен той е най-добрият играч за последната секунда и аз бях там само в случай, че той не успее. Той много държи на нас, винаги ни кара да бъдем по-добри. Трябваше да вдигнем главите си. Ако има грешка, увереността, която ни дава, е невероятна. Физиотерапевтите и медицинският щаб ми помогнаха много. Когато имах контузия, останах положително настроен. Тогава изпитвах болка и си мислех, че сезонът може да свърши, докато не направиха тестовете“, добави MVP на Финалната четворка в Евролигата през този сезон.

Чус Матео ми дава увереност в нападение, защото мисля, че не съм толкова добър в атака, но той ми го дава. Случват се контузии, но трябва да направиш каквото можеш, за да се върнеш и да помогнеш на отбора си да спечели. Означава много да си MVP във Финална четворка“, каза още националът на Кабо Верде.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани