11.2 C
София
петък, май 3, 2024
НачалоНБАКайри Ървинг става съотборник на Лука Дончич в Далас

Кайри Ървинг става съотборник на Лука Дончич в Далас

Нетс ще получат от трейда Спенсър Динуиди и Дориан Фини-Смит

Далас e постигнал договорка с Бруклин за трейд, в който ще получи Кайри Ървинг. Това съобщава The Athletic.

Според информацията, от тази сделка Нетс ще вземат Спенсър Динуиди, Дориан Фини-Смит, както и незащитен избор в първия кръг на драфта в НБА през 2029 г. и два избора във втория кръг (б.а. – през 2027 и 2029 г.). Освен това, Маверикс ще имат в редиците си и Маркиф Морис.

Преди два дни Кайри Ървинг е поискал да бъде пратен в друг отбор, като желанието му е било това да се случи преди 9 февруари, когато изтича крайния срок в НБА. В същия момент „мрежите“ са били информирани, че 188-сантиметровият баскетболист ще напусне клуба през лятото, ако това не се случи в следващите няколко дни.

Освен това, стана ясно още, че генералният мениджър на Далас Нико Харисън и треньорът Джейсън Кид са в много добри отношения с Кайри Ървинг. 

Шампионът в НБА с Кливланд от 2016 г. приключва своя период в Бруклин, който стартира през 2019 г. Преди това Кайри Ървинг има шест сезона при „кавалерите“. През 2022/2023 участникът в 8 издания на Мача на звездите в НБА записва средно по 27.1 точки, 5.1 борби и 5.3 асистенции в общо 40 двубоя на Нетс.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани