11.2 C
София
петък, май 3, 2024
НачалоНБАКайри Ървинг даде урок на Орландо с 60 точки (видео)

Кайри Ървинг даде урок на Орландо с 60 точки (видео)

За първи път от 60 години в НБА тази граница е премината в два поредни дни

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Кайри Ървинг избухна с рекордните за себе си в НБА 60 точки, с което изведе Бруклин до четвърта поредна победа. „Мрежите“ пометоха Орландо със 150:108 като гости, което им донесе общо 36-ти успех в лигата през сезона.

И ОЩЕ: За първи път от 60 години границата от 60 точки в НБА бе достигната в два поредни дни. Вчера със същия точков актив се отличи центърът на Минесота Карл-Антъни Таунс, който подобри рекорда на своя клуб срещу Сан Антонио. За последно в най-силното първенство в света това се случва през 1962 г., когато легендата Уилт Чембърлейн нанизва по 60 точки в два мача в рамките на 48 часа.

НАЙ-ДОБРИ: 29-годишният Ървинг изнесе едно от най-впечатляващите полувремена в кариерата си, реализирайки 41 точки през първото. За 23 минути в него гардът бе 14/19 при стрелбата си от игра, включително и 6/7 зад дъгата, както и 7/7 от линията за изпълнение на наказателни удари. Освен това, той грабна 3 борби и направи 3 асистенции.

След като бе точен зад арката в последния си опит, с който стигна до 60 точки в срещата, Кайри Ървинг вдигна ръката си към небето и потупа гърдите си. Феновете на Меджик го аплодираха, скандирайки името му.

Шампионът в НБА с Кливланд през 2016 г. приключи двубоя с 20/31 при стрелбата от средно-далечено разстояние, 8/12 зад дъгата и 12/13 от фаул линията плюс 6 борби, 4 асистенции, 4 откраднати топки и чадър.

От неговите колеги Кевин Дюрант се отчете с 19 точки, 5 борби и 7 асистенции. Пати Милс добави 15.

Коул Антъни бе най-добър за Орландо с 19 точки и 7 асистенции. Уендъл Картър Джуниър остана с 18 и 7 борби.

СТАТИСТИКА ОТ ОРЛАНДО – БРУКЛИН

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани