13.8 C
София
четвъртък, март 28, 2024
НачалоБългарияОт Рилски повдигнаха въпроса за онлайн обучение за треньорите

От Рилски повдигнаха въпроса за онлайн обучение за треньорите

Това се случи по време на днешното Общо събрание на БФБ

Главният мениджър на школата на Рилски спортист Йордан Бозов повдигна въпроса за обучението на треньорите в условията на усложнената епидемична обстановка. Това се случи по време на днешното Общо събрание на федерацията, което се проведе в столичната зала “Триадица”.

Според бившият баскетболист, онлайн обучението може да замени присъствените семинари. Готовност от федерацията за подобен проект вече имат, като е създадена и електронна платформа за тази цел на сайта на централата.

По време на днешното заседание, Орлин Николов в ролята си на главен инструктор на съдиите, представи отчета на Съдийската комисия. Той наблегна на основните принципи, на които ще се основава поведението на реферите през новия сезон: “Показвай уважение”, “Показвай професионализъм„, „Бъди навреме“ и „Всяка среща е важна„. Николов подчерта и желанието на комисията и работата й върху уеднаквяване на критериите във всички възрастови групи. През новата година тя ще продължи да налага тенденцията да се прилагат изискванията и критериите на ФИБА без съобразяване срещу кой клуб, отбор, треньор или състезател, с цел повишаване атрактивността на играта.

Мениджърът на НБЛ Сандра Велчева пък отчете ръст в интереса към елитното първенство в социалните медии и в залите. Причина за това е и постоянното излъчване на срещи както в национален ефир, така и в интернет платформи като Facebook и YouTube.

По една от най-дискутираните точки – промяната на възрастовите групи в първенствата за подрастващи с 33 гл. „за“, 2 „против“ и 1 „въздържал се“ на присъстващите на събранието членове следното решение: „Изпълнението на част от следните взети решения от ОС на 25 ноември 2019 г.:

ДП да се провеждат и в двата пола, във възрастите до 20, 18, 16, 14, 13, 12 г., а от сезон 2021 -2022 – и във възрастите до 15 г. и до 11 г.

– От сезон 2020-2021 да се организират ДП за възрасти до 10 г., като  нежелаещите да участват в ДП да имат възможност за участие във фестивали. 

Да се отложи до момента, когато по преценка на УС и изявен интерес от достатъчно баскетболни клубове може да се приложи.

До момента, когато БК ще имат желание и възможност да участват в състезания до 20 г. и до 18 г. възрастовата група за юноши и девойки ще продължава да бъде до 19 г.

С 35 гласа „за“ и 1 „против“ на присъстващите на събранието членове Общото събрание прие промени в Устава на БФБаскетбол, предложени от изпълнителният директор на БФБаскетбол Виктор Кирков (новите текстове са в италик и болд, а отменените текстове са задраскани). Повече за корекциите можете да прочетете тук

ПрезGoogle
ИзточникБФБ
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани