10.5 C
София
петък, май 3, 2024
НачалоНационални отбориМаргарита Маринкова ще работи с националните отбори за 18- и 20-годишни при...

Маргарита Маринкова ще работи с националните отбори за 18- и 20-годишни при жените

Треньорът на женския Рилски спортист ще ръководи съставите ни на два шампионата при подрастващите на Стария континент догодина

Маргарита Маринкова ще работи с националните отбори за жени до 18 и 20 г. Това стана ясно след последното за тази година заседение на Управителния съвет към Българската федерация по баскетбол.

Маргарита Маринкова е отдадена на работата в школата на Рилски спортист, където има немалко успехи с подрастващите. Тя е начело и на женския отбор на самоковки, който се завърна в шампионата през този сезон. До този момент под нейно ръководство женския състав на Рилски е с баланс от 5-5 и заема трето място в класирането.

Маргарита Маринкова бе пейката и на националния ни отбор за кадетки на Европейския Чалънджър, който се проведе през 2021 г. в Хелзинки. Освен това, тя бе наставник и на 18-годишните националки на европейското, Дивизия Б, в София, на което тимът ни финишира на осмо място през миналото лято.

Маргарита Маринкова ще дава наставления на тима ни до 18 г. на шампионата на Стария континент в Дивизия Б от 30 юни до 6 юли догодина, както и на този до 20 години, който ще бъде в Крайова (Румъния) от 28 юли до 6 август 2023 г.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани