12.8 C
София
събота, април 20, 2024
НачалоНационални отбориАсен Николов застава начело на юношеския национален отбор

Асен Николов застава начело на юношеския национален отбор

Бившият наставник на Академик Пловдив ще води 18-годишните национали на европейското в Португалия догодина

Асен Николов е новият селекционер на юношеския ни национален отбор. Това стана ясно след последното за тази година заседание на Управителния съвет към Българската федерация по баскетбол.

За последно Асен Николов води мъжкия отбор на Академик Пловдив в периода от 2015 до 2020 г. С него е свързано завръщането на тима в родния елит. Има бронз в Балканската лига от 2019 г., както и четвърто място в турнира за Купата на България в Пловдив през 2017 г. и четвърто място в шампионата от 2018 г. След като това за известен период от време е шеф на школата и главен мениджър на пловдивския тим.

Асен Николов ще поеме този набор от Даниел Клечков, който бе начело на юношите на европейското първенство, Дивизия Б, което се проведе в Румъния през миналото лято. Тогава 18-годишните национали останаха на 16-то място в класирането.

Асен Николов ще бъде на пейката на представителния ни тим в тази възраст, който ще се бори за място в елита на Европа на шампионата на Стария континент в Матосиньош (Португалия) от 21 до 30 юли 2023 г. 

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани