7.9 C
София
вторник, март 19, 2024
НачалоБългарияЙордан Янков: Някои от играчите все още нямат опит и тепърва ще...

Йордан Янков: Някои от играчите все още нямат опит и тепърва ще го развиват

Допуснаха ключови грешки, не обвинявам никого, даже съм изключително горд, заяви наставникът на Академик

В последното наше владение не се случи абсолютно нищо. Направихме техническа грешка, Тони Гуджино изпусна топката, но това не е причината да загубим. Мачът го загубихме в моментите, в които трябваше да бъдем търпеливи и да играем с опит. Някои от играчите все още го нямат този опит и тепърва ще го развиват. Допуснаха ключови грешки, не обвинявам никого, даже съм изключително горд с момчетата от това, че изпълниха максимално тактическия план, който бяхме подготвили за срещата. Смятам, че това до голяма степен предопредели добрата ни игра, въпреки загубата“, коментира пред Max Sport треньорът на Академик Йордан Янков след драмата в София.

Мачът бе нискорезултатен, може би нападенията ни станаха по-еднообразни. Решихме да атакуваме високите играчи на домакините на пик енд рол. С това допуснахме много технически грешки, които доведоха до бързи атаки от страна на нашите съперници и лесни кошове. Последната част не беше на нивото, на което трябваше да бъде от тактическа гледна точка“, допълни наставникът на пловдивчани, които въпреки поражението остават пети в НБЛ.

Тони Гуджино много ни помага от началото на сезона, водили сме предварителни разговори, че ще имаме нужда от тази помощ. Винаги е добре, когато информацията идва не само от треньора, а от повече хора – помощник-треньорът и капитанът. По този начин нещата се асимилират по-лесно и играчите по-лесно вярват. Тони е от старата школа, той знае какво представляваше баскетболът преди 15 години, когато беше по-различен. В днешно време младите имат повече неща да ги разсейват и е по-трудно да задържат фокуса си в баскетбола. Но този, който го направи, има добра кариера и нещата му се получават по-добре в живота“, смята Йордан Янков.

Не мислим за Финалната четворка в Балканската лига. Подготвихме се много сериозно за Левски. Този мач бе като всеки един друг, може да ни даде домакинско предимство в края на третото завъртане, борим се да завършим на четвъртото място и да имаме домакинско предимство в плейофите. За мен всеки мач е индивидуална подготовка и начин играчите да се развиват, както и аз да се развивам като треньор. Отиваме да победим Берое и да покажем тази игра, която се видя срещу Левски“, завърши Йордан Янков.

Левски Лукойл и Академик Пловдив спретнаха страшно шоу в София

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани