5.8 C
София
вторник, март 19, 2024
НачалоБългарияЛевски Лукойл и Академик Пловдив спретнаха страшно шоу в София

Левски Лукойл и Академик Пловдив спретнаха страшно шоу в София

Столичани оцеляха в края, макар че играха без трима баскетболисти

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Левски Лукойл си върна второто място в НБЛ. В своята зала „Универсиада“ тимът на Тити Папазов надви Академик със 70:69 в последния мач от 21 кръг в мъжкия ни елит. Столичани имат в актива си 15 победи и 4 загуби, докато пловдивчани са пети с баланс от 8-11.

НАЙ-ДОБРИ: Левски Лукойл не може да разчита на Христо Захариев, който има възпаление в коляното, както и на Данило Тасич и Йордан Минчев. В тяхно отсъствие Чавдар Костов реализира 18 точки плюс 6 борби. Тайрън Брейзълтън се отчете с 12, 6 борби и 8 асистенции. Венцислав Петков приключи с 11 точки.

Джахий Карсън бе най-резултатен за Академик Пловдив с 12 точки и 9 асистенции. Васил Бачев и Обрад Томич добавиха по 11, като вторият овладя и 8 борби. С дабъл-дабъл в съблекалнята се прибра Тони Гуджино – 11 точки и 14 борби. Йере Вучица остана с 10 и 6 борби.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ: Домакините стартираха по-добре и поведоха с 10:3 чрез Кийт Бенсън, Чавдар Костов и Венцислав Петков. Васил Бачев, Николай Николов и Йере Вучица обаче поставиха Академик напред с 15:14. Раян Райт пък фиксира равенство на таблото за 15:15. През втория период столичани дръпнаха с 10 точки чрез Тайрън Брейзълтън и Чавдар Костов, но гостите не се предадоха и чрез Джахий Карсън и Йере Вучица си върнаха лидерството за 34:33.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ: Слез паузата Академик на няколко пъти правеше авансът си 9 точки, но Левски Лукойл не се даде и в началото на последната четвърт обърна до 62:61 чрез Раян Райт. След няколко пропуска и от двете страни Обрад Томич изравни за 63:63, но това не бе всичко. 4 поредни точки на Джахий Карсън отново пратиха пловдивчани напред с 69:65. 5 успешни наказателни удара на Ракуан Мичъл, Кийт Бенсън и Тайрън Брейзълтън върнаха Левски Лукойл в играта за 70:69. Най-разочарован от този мач обаче ще остане Тони Гуджино, който пропусна под коша 0.2 секунди преди края и това бе всичко.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 24 март Левски Лукойл ще гостува на Ямбол, а три дни по-късно Академик Пловдив ще спори с Берое.

СТАТИСТИКА ОТ ЛЕВСКИ ЛУКОЙЛ – АКАДЕМИК ПЛОВДИВ 

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."
- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани