20.2 C
София
събота, април 27, 2024
НачалоБългарияЙордан Янков: Нашият отбор се изгражда в процеса на сезона

Йордан Янков: Нашият отбор се изгражда в процеса на сезона

Имаме поле за развитие, каза още наставникът на Академик

Йордан Янков e на мнение, че отборът му има поле за развитие и ще го покаже в следващите месеци. Това сподели самият той след края на турнира в Пловдив, който бе спечелен от Балкан след победа над Академик с 89:82.

„Много се радвам, че във финала нямаше нищо общо от това, което показахме срещу Ямбол. Стрелбата от далечно разстояние ни вървя, играхме с настроение. Напълни се още повече залата, което е много хубаво за града и се надявам и в официалните мачове да се случва често. Има две неща, които трябва да подобряваме още. Първото е борбата – взеха ни 17 борби в нападение, което е прекалено много, особено за домакински мач и сме вкарали само 16 точки в полето, а те са вкарали 56, което е една много голяма разлика„, заяви Йордан Янков. 

Имаме поле за развитие и смятам, че в следващите месеци ще го покажем. Иска ми се да направим още една контрола, но може би няма да успеем. Другите отбори вече са се разбрали помежду си, а Балкан и Рилски спортист имат европейските турнири. Надявам се да намерим още един отбор за последна контрола, но ако не успеем директно започваме мачове от НБЛ с гостуване срещу Берое. Не сме готови още за началото на сезона. Казвал съм и предни години, че нашият отбор се изгражда в процеса на сезона. Трябва да мине определен период от време, за да могат момчетата да правят това, което аз изисквам от тях, да се стиковаме като играчи и химията в отбора да се подобрява. Сега също играем много добър баскетбол„, каза още треньорът на Академик, чийто тим финишира на второ място в турнира в Пловдив. 

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани