17.8 C
София
четвъртък, март 28, 2024
НачалоНБАЯнис даде урок на Финикс, Бъкс намалиха до 1-2 (видео)

Янис даде урок на Финикс, Бъкс намалиха до 1-2 (видео)

Милуоки спечели първия си домакински мач във финали в НБА от 1974 г. насам

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Милуоки записа първа победа във финалите в НБА през този сезон. Пред своята публика Бъкс се наложиха над Финикс със 120:100, за да намалят до 1-2 в последната решаваща серия в най-силното първенство в света. Това бе първи двубой от финали, чийто домакин е Милуоки от 1974 г. насам.

НАЙ-ДОБРИ: Янис Адетокунбо не прояви милост към съперника и навъртя на сметката на Бъкс 41 точки, 13 борби и 6 асистенции. При стрелбата си от средно разстояние той бе 14/21, както и 13/17 от линията за изпълнение на наказателни удари.

От неговите колеги Жрю Холидей се разписа с 21, 5 борби и 9 асистенции. Крис Мидълтън добави 18 точки, 7 борби и 6 асистенции.

Крис Пол бе най-резултатен за Финикс с 19 точки и 9 асистенции. Диандре Ейтън и Джей Краудър останаха с по 18.

КЛЮЧОВИЯТ МОМЕНТ: Домакините овладяха контрола над двубоя, след като лимитираха съперника до 9 точки в последните девет минути на втория период, отговаряйки с 30. Работата им бе довършена през третата част след серия от 16-0. Бъкс показаха и по-добра защита от втория мач, лимитирайки „слънцата“ до 9 тройки срещу 20 отпреди няколко дни.

И ОЩЕ: Янис Адетокунбо стана вторият баскетболист в историята, преминал границата от 40 точки и 10 борби в поредни мачове във финали след легендата Шакил О`Нийл.

КАКВО ПРЕДСТОИ: Следващият дуел между Милуоки и Сънс ще бъде на 15 юли, а след това серията ще се завърне във Финикс.

СТАТИСТИКА ОТ МИЛУОКИ – ФИНИКС 

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани