7.9 C
София
вторник, март 19, 2024
НачалоБългарияИван Лилов наказа още един от бившите си отбори (видео)

Иван Лилов наказа още един от бившите си отбори (видео)

30 точки за гарда при успеха на Ямбол над Спартак

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Ямбол приключи втората фаза от сезона в НБЛ с успех у дома. В зала “Диана” тимът на Тони Дечев пребори Спартак Плевен с 85:74 в отложен мач от 17 кръг в мъжкия ни елит.

НАЙ-ДОБРИ: Иван Лилов бе под пара днес за Ямбол, като наниза 30 точки, от които 6 тройки. Ерик МакГил и Уили Атууд вкараха по 14. Андрей Иванов приключи с 10 точки и 8 борби.

Ивко Ивков бе най-резултатен за Спартак Плевен със 17 точки и 8 борби. Цветослав Острев и Радослав Кочев добавиха по 15. Капитанът Тодор Тодоров остана с 10 точки.

И ОЩЕ: През втората четвърт проблемите за Александър Дяковски се увеличиха с още един, след като травма в глезена получи Николай Маринов, който игра по-малко от 4 минути. И днес на паркета не бяха Венелин Христов и Мартин Маринов.

СТАТИСТИКАТА НЕ ЛЪЖЕ: Двата състава си размениха по една четвърт през първото полувреме, като на почивката ямболии имаха крехък аванс от 1 точка за 44:43. През третия период ситуацията за плевенчани се усложни, след като те останаха и без Цветослав Острев, който контузи глезен и напусна игра. Макар че изоставаха с 6 точки, гостите обърнаха до 66:64 след тройка на Ивко Ивков със сирената. През последната четвърт Иван Лилов, Евгени Василев и Ерик МакГил върнаха предимството на домакините за 81:70 и оттам връщане нямаше.

КЪМ КЛАСИРАНЕТО: Ямболии са с баланс от 6-10, като заемат седмо място, докато плевенчани са осми с 3 успеха и 13 поражения.

КАКВО ПРЕДСТОИ: Почивка от няколко седмици и за двата отбора преди третия етап в НБЛ.

СТАТИСТИКА ОТ ЯМБОЛ – СПАРТАК ПЛЕВЕН

Вижте пълен запис на двубоя:   

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

5 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани