11.2 C
София
петък, май 3, 2024
НачалоНБАЙокич се превърна в рекордьор, Денвър поведе с 3-2 на Финикс (видео)

Йокич се превърна в рекордьор, Денвър поведе с 3-2 на Финикс (видео)

Сърбинът вече е с най-много мачове с трипъл-дабъл в плейофите на НБА сред центровете

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Никола Йокич записа своя трипъл-дабъл №10 в плейофите на НБА, а неговият Денвър се доближи на крачка от финал в Западната конференция. Това се случи при успеха на Нъгетс над Финикс със 118:102 у дома за 3-2 победи в серията от втория кръг на елиминациите в лигата.

И ОЩЕ: С 10-тия си трипъл-дабъл в плейофите на НБА Никола Йокич изпревари легендата Уилт Чембърлейн (9) и вече е на върха сред центровете във вечната ранглиста. На сметката на своя Денвър сърбинът остави 29 точки, 13 борби и 12 асистенции.

НАЙ-ДОБРИ: Брус Браун се отчете с 25 точки и 5 борби за победителите. По 19 вкараха Майкъл Портър Джуниър (8 борби) и Джамал Мъри (5 борби и 6 асистенции).

Девин Букър бе най-добър за Финикс с 28 точки и 6 борби. Кевин Дюрант бе близо до трипъл-дабъл – 26, 11 борби и 7 асистенции. Диандре Ейтън остана с 14 точки и 9 борби.

КЛЮЧЪТ: Селекцията на Майк Малоун спечели битката под двата ринга, след като овладя 50 борби срещи 42 за съперника. Освен това, Нъгетс направиха и повече асистенции – 32 срещу 22 завършващи подавания за Сънс, като имаха и по-добра успеваемост в стрелбата от игра – 49.4%.

КАКВО ПРЕДСТОИ: Денвър и Финикс ще изиграят шестия мач от серията помежду си на 12 май.

СТАТИСТИКА ОТ ДЕНВЪР – ФИНИКС

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани