5.8 C
София
вторник, март 19, 2024
НачалоБългарияИдеална петица на BBALL.BG за 11 кръг в НБЛ

Идеална петица на BBALL.BG за 11 кръг в НБЛ

Маратонът от мачове при мъжете продължава с пълна сила

Никак скучно не бе и в 11 кръг в НБЛ. Това се случи, след като Черно море Тича отстъпи на Ямбол в продължение след 77:87, Балкан не изпусна Спартак Плевен след 85:79, Рилски спортист взе своето срещу Академик Пловдив след 97:77, а Левски Лукойл разгроми Берое със 100:66.

Ето и кои направиха всичко това факт:  

1. Мартин Коцев (Черно море Тича) – КПД 20

Макар че отборът му загуби, Мартин Коцев изигра един от най-силните си мачове в лигата през този сезон. Гардът премина двуцифрената бариера за втори пореден и общо трети път, като изравни и личното си постижение по отбелязани точки. При стрелбата си бившият играч на Академик София бе 5/8 от средно разстояние, 1/2 от тройката и 2/2 от линията за изпълнение на наказателни удари.

СТАТИСТИКА: 15 точки, 7 борби, 4 асистенции, 2 откраднати топки, 28 минути

2. Евгени Василев (Ямбол) – КПД 15

Гардът бе сред виновниците Ямбол да се завърне на пътя на успеха в НБЛ след драмата във Варна. Евгени Василев подобри рекорда си по отбелязани точки в шампионата през 2020/2021, като за втори път вкара повече от 10. Роденият във Велико Търново баскетболист бе 4/5 от средна дистанция, 2/6 зад дъгата и 1/2 от фаул линията.

СТАТИСТИКА: 15 точки, 4 борби, 1 асистенция, 2 откраднати, 37 минути

3. Крис Минков (Балкан) – КПД 18

Крилото бе сред тези, които се постараха Балкан да запази серията си от победи в НБЛ. Крис Минков прекара на паркета срещу Спартак по-малко от 30 минути, но те му бяха напълно достатъчни, за да постави името си сред основните реализатори на “зелените”. Националът, който за четвърти път се разписа с двуцифрен точков актив за тима си, бе 3/3 от средно разстояние, 3/5 зад арката и 3/3 от линията за изпълнение на наказателни удари.

СТАТИСТИКА: 18 точки, 2 борби, 1 открадната топка, 29 минути

4. Данило Тасич (Левски Лукойл) – КПД 36

Левски Лукойл изглеждаше като добре смазана машина срещу Берое, а това нямаше да бъде възможно без усилията на Данило Тасич. Сърбинът, който продължава да не оставя много шансове на конкуренцията в мъжкия ни елит, се разписа с повече от 20 точки в пети двубой на столичани. При стрелбата си бившият състезател на румънския Питещ бе 7/8 за две точки, 2/5 от далечно разстояние и 2/2 от фаул линията.

СТАТИСТИКА: 22 точки, 7 борби, 6 асистенции, 2 откраднати топки, 4 чадъра, 29 минути

5. Николас Карвачо (Рилски спортист) – КПД 29

Националът на Чили продължава да си върши перфектно работата в Рилецо. Николас Карвачо се справи и със съпротивата на високите играчи на Академик, като за втори път премина 20-точковата бариера и бе близо до пореден дабъл-дабъл. При стрелбата си центърът бе 9/11 от средно разстояние и 4/6 от линията за изпълнение на наказателни удари.

СТАТИСТИКА: 22 точки, 7 борби, 4 асистенции, 2 откраднати топки, 22 минути

Тауан Ейджи – най-добър шести играч на BBALL.BG за 11 кръг в НБЛ

Данило Тасич – MVP на BBALL.BG за 11 кръг в НБЛ

 

 

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани