7.9 C
София
вторник, март 19, 2024
НачалоБългарияИдеална петица на BBALL.BG за 14 кръг в НБЛ

Идеална петица на BBALL.BG за 14 кръг в НБЛ

Победата с най-голямата разлика през сезона беляза този кръг

14 кръг в НБЛ бе белязан от победата с най-голямата разлика през сезона, след като Балкан бе категоричен срещу Черно море Тича със 113:41. В останалите срещи Рилски спортист нямаше проблеми срещу Спартак Плевен със 110:78, Ямбол надви Академик Пловдив със 76:72, а Черноморец сe справи с Левски Лукойл с 93:75.

1. Сияни Чеймбърс (Балкан) – КПД 31

Американецът си свърши работата и срещу варненци, като бе сред най-добрите за Балкан. Гардът премина двуцифрената бариера за ботевградчани за седми път през този сезон, като бе близо и до личния си рекорд в шампионата. Освен това, Сияни Чеймбърс оформи втория си дабъл-дабъл, като бе 3/3 от средно разстояние и 4/5 зад дъгата.

СТАТИСТИКА: 18 точки, 5 борби, 10 асистенции, 3 откраднати топки, 23 минути

2. Иван Лилов (Ямбол) – КПД 20

Гардът изведе ямболии до победа срещу Академик Пловдив, като подобри личното си постижение за сезона в мъжкия ни елит. Иван Лилов отбеляза и рекордните за себе си с екипа на ямболии 6 тройки от 11 опита, преминавайки границата от 20 точки за трети път. Освен това, бившият играч на Берое бе 1/4 за две точки, както и 6/7 от линията за изпълнение на наказателни удари.

СТАТИСТИКА: 26 точки, 6 борби, 1 асистенция, 31 минути

3. Константин Коев (Черноморец) – КПД 31

Крилото изнесе един от най-добрите си мачове в НБЛ през 2020/2021, което пък даде импулс на бургазлии срещу Левски Лукойл. Константин Коев бе близо и до рекорда си по резултатност, като остана на крачка от още един дабъл-дабъл, вкарвайки и 5 пъти зад дъгата след 10 опита. В добавка, той бе и 4/6 от средно разстояние.

СТАТИСТИКА: 23 точки, 9 борби, 3 асистенции, 2 откраднати топки, 1 чадър, 38 минути

4. Димитър Маринчешки (Спартак Плевен) – КПД 35

Баскетболистът на Спартак изглежда си връща добрата форма, като измъчи и лидера в първенството с най-резултатния си двубой през сезона. Димитър Маринчешки изравни и постижението си по борби в защита, оформяйки пореден дабъл-дабъл. При стрелбата си той бе 11/16 от средно разстояние, 1/3 зад арката и 2/2 от фаул линията.

СТАТИСТИКА: 27 точки, 11 борби, 4 асистенции, 1 открадната топка, 30 минути

5. Трей Портър (Рилски спортист) – КПД 26

Американецът допринесе за 12-тата поредна победа на самоковци в българския шампионат. Трей Портър се включи от пейката за Рилецо, като се превърна в най-полезния му играч, оформяйки петия си дабъл-дабъл. Центърът овладя и най-много борби за Рилски досега в срещите, в които взе участие, като бе 7/9 за две точки и 1/4 от линията за изпълнение на наказателни удари.

СТАТИСТИКА: 15 точки, 14 борби, 1 асистенция, 1 чадър, 20 минути

Снимки: LAP.BG и НБЛ

Двама американци споделят званието Най-добър шести играч на BBALL.BG за 14 кръг в НБЛ

Двама си поделят приза за MVP на BBALL.BG за 14 кръг в НБЛ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани