13.5 C
София
четвъртък, април 25, 2024
НачалоБългарияСпартак отказа Берое с перфектна трета част (видео)

Спартак отказа Берое с перфектна трета част (видео)

11-та победа за плевенчани в НБЛ

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Спартак записа 11-та победа в НБЛ през този сезон. В своята зала „Балканстрой“ плевенчани се справиха с Берое с 95:83 в мач от 19 кръг в родния елит. Отборът на Тодор Тодоров има в актива си и 8 загуби, докато старозагорци са с баланс от 10-9.

НАЙ-ДОБРИ: Димитър Маринчешки отбеляза 22 точки за Спартак, като бе 10/12 при стрелбата си от средно разстояние. Николай Стоянов добави 19. Коча Йовович се отчете с 14 точки и 8 асистенции. Максим Корниенко финишира с 11.

Седариан Рейнс бе най-добър за Берое с 23 точки и 11 борби. По 14 вкараха Джордан Бърнс и Антон Кук, като първият направи и 6 асистенции. Обина Олека остави срещу името си 12 точки. Мартин Сотиров остана с 11.

И ОЩЕ: Дебют с екипа на Спартак направи новото попълнение Джервън Пресли. Американецът игра 10 минути, в които се отчете с 4 точки и 2 борби.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ: Началото бе равностойно, като и двата отбора се захапаха здраво. Все пак след 10 минути Антон Кук и Седариан Рейнс дадоха минимално предимство на старозагорци за 26:24. През втория период Берое увеличи преднината си до 9 точки чрез Седариан Рейнс и Мартин Сотиров за 35:26. Спартак отвърна чрез Симеон Илиев, Мартин Маринов и Димитър Маринчешки за 32:38, но Берое държеше лидерството. Домакините обаче не се отказаха и чрез Коча Йовович и добавка на Симеон Илиев със сирената сложиха на таблото 54:53 в своя полза.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ: След паузата Спартак не се забави и показа основото си оръжие – стрелбата от тройката, за да се изстреля напред с 68:55 чрез Димитър Маринчешки, Николай Стоянов и Коча Йовович. Публиката в залата избухна в овации след забивка Маринчешки за 72:57, с което той наказа поредна грешка на Берое. Джервън Пресли и Ивко Ивков пък изведоха Спартак до +19 за 79:60. През последната четвърт Берое се доближи на 13 точки чрез Обина Олека и Дамян Минков, но плевенчани върнаха жеста с 5 поредни точки за 84:66. До финалната сирена Спартак не изпусна инициативата.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 13 март Спартак Плевен ще гостува на Балкан, а ден по-късно Берое ще приеме Академик Пловдив.

СТАТИСТИКА ОТ СПАРТАК ПЛЕВЕН – БЕРОЕ 

Вижте пълен запис на двубоя:

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

5 КОМЕНТАРИ

  1. […] „Успяхме да си върнем на Берое за загубата, която допуснахме още в първия кръг от сезона. Вече имаме предимство от две победи срещу тях, след като спечелихме и в Стара Загора преди Нова година. Мачът се оказа важен, за да затвърдим позицията, на която сме в момента. Оттук нататък продължаваме да гледаме нагоре“, сподели баскетболистът на Спартак Николай Стоянов след победата над Берое с 95:83. […]

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани