7.1 C
София
вторник, март 19, 2024
НачалоБългарияИграч на вечерта: Христо Захариев

Играч на вечерта: Христо Захариев

Националът събра 27 пункта коефициент на полезно действие

Признанието за Играч на вечерта на BALL.bg отива категорично при Христо Захариев. 197-сантиметровото крило на Левски Лукойл бе в основата на победата над Академик Пловдив със 108:84 в третия кръг на НБЛ.

3 от 3 за Левски в НБЛ (ВИДЕО)

В зала „Триадица“ националът отбеляза 17 точки, овладя 8 борби (1 в нападение, 7 в защита), подаде 4 асистенции и открадна 3 топки в защита за 30 минути престой на терена.

Захариев стреля 5/8 (62%) при стрелбата от игра. Той бе 3/5 (60%) при опитите си от близко и средно разстояние, 2/3 (66%) от тройката и 5/6 (83%) от линията за изпълнение на наказателни удари.

Всичките тези статистически показатели позволиха на един от най-силните български баскетболисти да събере коефициент на полезно действие от 27 пункта при успеха над Академик Пловдив.

Получи се много добър мач. Този сезон Академик разполага с много добър състав. Първото полувреме беше равностойно, но второто заиграхме по-бързо и с по-здрава защита успяхме да ги пречупим и да натрупаме разлика„, сподели Захариев. 

Започнахме сезона с три победи срещу три силни съперника и се надявам да продължим и занапред в същия дух„, допълни крилото на Левски Лукойл.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани