21.8 C
София
петък, март 29, 2024
НачалоБългарияЛюдмил Хаджисотиров: Eдна много странна седмица за мен

Людмил Хаджисотиров: Eдна много странна седмица за мен

Бяхме в много трудни ситуации и намирахме начин да се измъкнем, заяви треньорът на Рилски спортист

„Това беше една много странна седмица за мен. Започна със загуба на приятел, с погребение, а завършва с друга емоция. Човек понякога гледа малко по-отвисоко. Баскетболът е една игра, с която трябва да се забавляваме и да се радваме на всеки един момент. От друга страна, този път се получи една изключително здрава битка. Балкан, с разширената си ротация и с новите попълнения, очевидно си вдигна класата и играе доста по-добре. При нас имаше повече напрежение, което се видя при тези 25 технически грешки, които направихме. Обикновено нашето съотношение асистенции – грешки е 23 към 13. В този мач имаме 15 асистенции и 25 грешки. До голяма степен това се дължи на много агресивната защита на Балкан, която беше над нормалното ниво агресивно, затова и ни направиха толкова много фаулове. Разбиха ни нападението в доста ситуации, но ние пък изпълнихме много наказателни удари. Едното е за другото. Със сигурност за феновете мачът е бил много интересен, за нас беше изключително изнервен„, заяви треньорът на Рилски спортист Людмил Хаджисотиров след победата над Балкан със 77:76 след продължение в дербито на кръга в НБЛ.

Имахме и късмет накрая, защото в мач, който си спечелил след продължение с 1 точка, е естествено да има и късмет. Въпреки многото грешки, това, от което съм доволен от нашия отбор е, че по никакъв начин не се предадохме. Бяхме в много трудни ситуации и намирахме начин да се измъкнем от тях. Това отнема характер и опит, и дух, за да не се откажеш и да искаш да победиш. През първото полувреме при нас нямаше достатъчно концентрация и агресия, и постоянно закъснявахме в позиционирането ни в защита. Срещу добри нападатели, каквито са и двамата им чужденци, и гарда, и центъра се получава точно това нещо. Видяхте, че във второто полувреме се получи нещо съвсем различно. Намалихме тяхната игра на пик енд рол и преимуществото, което взимаха”, добави наставникът на самоковци, които са с баланс от 21-1 на върха в класирането. 

“Ние играхме добре в първата част, където вкарахме 27 точки. Движехме добре топката, след което – във втората, направихме, ако не се лъжа 10 технически грешки. 10 технически грешки в модерния баскетбол не може да направи и детски отбор. Надявам се, че повече такъв мач няма да ни се случи. Този двубой обаче ни даде много информация. И позитивна, за нас и за характера ни, защото ние имаме нужда от такива тестове, а и беше чисто важен като класиране за първенството, естествено, ни даде информация и за неща, които още ще трябва да отработим„, каза още Людмил Хаджисотиров. 

Тази вечер сме с 41% стрелба. Това е добър процент за един отбор. Но, естествено, един отбор няма как постоянно да върви нагоре и процентът му от тройката да се запазва постоянно висок. Ние, ако държим този процент, ще бием и Голдън Стейт Уориърс, а това няма как да се случи. Нормално е да има спадове, имаме в отбора доста стрелци на всички позиции, но е нормално в някой момент едни играчи да имат спадове и други да компенсират. Това е част от играта ни, важна е за нашата система и съм сигурен, че във важните моменти през останалата част от сезона, ще вкарваме„, смята той.

Аз смятам, че ние имаме най-тежката програма преди Купата. Играхме с Левски, който победихме тук, Балкан, а сега очакваме и Черноморец. Трябваше да играем и с ЦСКА, но преместиха кръга след Купата, заради датите за турнира. Смятам, че Черноморец е много различен отпреди месец и половина, или два. Прибавиха нови чуждестранни играчи плюс Ники Георгиев, плюс Ники Титков, който се върна след контузия и неслучайно вече имат седем поредни победи, така че това в сряда ще бъде поредният тест за нас, за който ще се опитаме да се подготвим максимално добре, завърши Людмил Хаджисотиров. 

ПрезGoogle
ИзточникНБЛ
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани