8.3 C
София
неделя, април 28, 2024
НачалоНБАЗа историята: Лейкърс грабнаха трофея от първото издание на НБА Къп (видео)

За историята: Лейкърс грабнаха трофея от първото издание на НБА Къп (видео)

Антъни Дейвис с 41 точки и 20 борби във финала срещу Индиана

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Лос Анджелис Лейкърс са първият носител на НБА Къп. В Лас Вегас „езерняците“ се наложиха над сензацията в турнира Индиана със 123:109, за да спечелят трофея от турнира, който от лигата организираха за първи път по време на сезона.

НАЙ-ДОБРИ: Антъни Дейвис нямаше спиране за Лейкърс и навъртя 41 точки, гарнирани с 20 борби и 5 асистенции, като бе 16/24 при стрелбата си от игра. Леброн Джеймс, който стана първият носител MVP на турнира, също стигна до двойните показатели – 24 и 11 борби.

„Феновете тук са невероятни. Те вече имат тим в WNBA, както и такива в други спортове. Формула 1 също беше тук, в Лас Вегас. Това е място, което обича страхотните атракции и мисля, че НБА ще бъде още едно страхотно допълнение към този град, смята 4-кратният шампион в лигата, който никога не е отричал, че иска да притежава тим от най-силното първенство в света някой ден.

От неговите колеги Остин Рийвс се включи от пейката с 28 точки. ДиАнджело Ръсел добави 13 и 7 асистенции.

Тайрис Халибъртън бе много полезен за Индиана и достигна до 20 точки и 11 асистенции. Със същия точков актив в съблекалнята се прибра и Бенедикт Матурин. Арън Несмит остана с 15.

КЛЮЧЪТ: Лейкърс водеха през по-голямата част от мача, въпреки че съперникът се държеше близо. Все пак тимът от Ел Ей реши всичко със серия от 15-3 в края на последната четвърт, за да дръпне със 115:109 и до финалната сирена не изпусна лидерството.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 13 декември Лейкърс ще играят срещу Далас, докато ден по-рано Индиана ще спори с Детройт. 

СТАТИСТИКА ОТ ЛЕЙКЪРС – ИНДИАНА

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани