5.3 C
София
събота, април 27, 2024
НачалоНационални отбориЗагуба на националките до 20 г. за край на европейския Чалънджър (видео)

Загуба на националките до 20 г. за край на европейския Чалънджър (видео)

България не успя срещу Латвия в последния си мач в София

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Националният ни отбор за жени до 20 г. завърши със загуба участието си на европейския Чалънджър в София. В последния си мач, който се проведе в зала „Триадица“, селекцията на Лъчезар Коцев и Гергана Славчева отстъпи на Латвия с 58:74.

НАЙ-ДОБРИ: Илияна Георгиева отново бе най-добра за България, като оформи дабъл-дабъл – 17 точки и 11 борби. Деана Стояновска вкара 16.

Йете Катрина Нуле бе най-резултатна за Латвия с 20 точки. Паула Клескова се разписа с 11 и 6 борби. Кетия Вихмане остана с 10 точки.

КЛЮЧОВИЯТ МОМЕНТ: Латвийките взеха предимство още през първото полувреме, като излязоха напред с 42:26 след серия от 15-4. След паузата съперникът направи аванса си 24 точки, макар че нашите успяха да стопят част от него в края.

И ОЩЕ: 20-годишната ни формация финишира на последното шесто място с баланс от 0-5. За по-голямата част от момичетата подготовката продължава за европейския Чалънджър при 18-годишните. Турнирът ще се проведе на българска земя от 27 юли до 1 август.

СТАТИСТИКА ОТ БЪЛГАРИЯ 20 – ЛАТВИЯ 20

Вижте пълен запис на двубоя:

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани