19 C
София
сряда, май 1, 2024
НачалоНБАЖурналист от ESPN за Везенков: Няма съмнение, че Везенков ще бъде ефективен...

Журналист от ESPN за Везенков: Няма съмнение, че Везенков ще бъде ефективен играч на ниво НБА

Мисля, че играта му намалява притеснението, когато стреля, казва още Кевин Пелтън

Специалистите отвъд океана не спират да говорят за играта на Александър Везенков в последните дни. Това стори и журналистът Кевин Пелтън, който отразява мачове от НБА и женската НБА за ESPN. 

„Статистиката му в Евролигата просто ви удря в лицето, когато я погледнете. Неслучайно като ефективност достигна до званието Най-полезен играч в турнира. Мисля, че играта му намалява притеснението, когато стреля, не само в Евролигата, но и в гръцкото първенство. Толкова добре се представя в нападение, че мисля, че няма съмнение, че Везенков ще бъде ефективен играч на ниво НБА. Въпросът е дали може пази достатъчно добре, за да остане на терена за големите минути и да се възползва от този талант„, е мнението на Кевин Пелтън.

Александър Везенков избра да се присъедини към Сакраменто това лято с договор за три години на стойност $20 млн. Така той ще се превърне във втория българин, който ще стане част от най-силното първенство в света след Георги Глушков през 1985/1986.

Спортист №1 на България за 2022 г. привлече вниманието към себе си със силни изяви с екипа на Олимпиакос, с който достигна до финал в Евролигата и до три трофея в последния сезон – титла, Купа и Суперкупа на Гърция. В най-силната клубна надпревара на Стария континент Александър Везенков бе избран за MVP и стана Реализатор №1 за 2022/2023.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани