7.1 C
София
вторник, март 19, 2024
НачалоЕвропаЕторе Месина призова за временно спиране на европейските турнири

Еторе Месина призова за временно спиране на европейските турнири

Специалистът е на мнение, че националните първенства трябва да бъдат завършени в следващите няколко месеца

Едно от големите имена в треньорството на Стария континент Еторе Месина излезе със своя позиция около ситуацията в Европа и коронавируса. 61-годишният специалист, който понастоящем води Армани Милано, е на мнение, че европейските турнири временно трябва да бъдат спрени, заради ограниченията, които в последно време страните налагат.

Ето и какво казва Еторе Месина:

Скоро няма да има дати за отлагането на мачове. Резултатите от двубоите все повече ще зависят от това кой има повече късмет и по-малко заразени.

Заради всички известни причини, като страстен фен на играта, бих искал да помоля ръководителите на европейския баскетбол да отделят малко време и да оставят настрана различията помежду си. За доброто на баскетбола и привържениците на играта, седнете и не се отказвайте, докато не намерите общо решение.

Засега единственият логичен избор изглежда е да се отложат европейските турнири и да се позволи на националните първенства да приключат през следващите четири месеца, тъй като движението в една държава ще бъде по-лесно. След това, може би през март или април, всички международни турнири могат да бъдат завършени. Надявам се, че това няма да попречи на подготовката за Олимпийските игри. И може би дотогава разпространението на COVID-19 ще бъде ограничено или спряно. Телевизионните компании и спонсорите също трябва да участват в това, но общото единство, постигнато от хората, които управляват баскетбола в Европа, ще им помогне в тази ситуация.”

Евролигата ще обсъди ситуацията с участващите отбори на онлайн конференция, която ще се проведе на 5 ноември (четвъртък).

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани