13.8 C
София
петък, април 26, 2024
НачалоНационални отбориЕмил Стоилов се включва към лагера на националите часове преди заминаването за...

Емил Стоилов се включва към лагера на националите часове преди заминаването за Румъния

Очакват центъра да пристигне от Испания на 21 февруари

Центърът Емил Стоилов ще стане част от лагера на националния отбор с няколко дни закъснение. Това разкри селекционерът на България Росен Барчовски по време на днешната пресконференция, която се проведе в Пресклуб България, в столицата.  

Емил Стоилов има мач на 20 февруари. Ще дойде на 21-ви, ние на 22-ри заминаваме за Румъния. Той от Испания може да дойде евентуално за вечерната тренировка. Много важен играч„, обясни наставникът на представителния ни тим. 

Относно Емил Стоилов, направихме абсолютно всичко възможно. Последното, което ги интересува е неговото развитие. Той си е там, върши им работа за тренировка. Висок човек. Ако нещо се случи, имат под ръка център. Казах на него, казах и на предишния му агент, че този му престой в Естудиантес е пагубен. Втора година той играе много малко. Няма как един играч да се развива като е на пейката или участва само в тренировките. Няма кой да ме слуша. Пак казвам, че там залогът да влезеш в ACB лигата е огромен. Парите са страшно големи, най-вече от телевизии. Битката да влязат в тяхната първа дивизия е огромна. Последна грижа им е дали ще се развива нашия млад играч“, каза още селекционерът. 

Константин Костадинов играе в неговия отбор, но с недостатъчна роля. Сега, нямам навика да обяснявам защо съм взел или не този и онзи играч. Ако го направя за един, трябва да се обяснявам за всеки. Такова ми е решението, но вярвайте, че не ми е приятно„, добави Росен Барчовски.

В края на следващата седмица България ще изиграе два двубоя от предварителните квалификации за европейското през 2025 г. На 23 февруари в Питещ нашите ще излязат срещу Румъния, докато три дни по-късно (б.а. – на 26-ти) отборът ни ще се изправи срещу Португалия в „Арена Ботевград“.

Лагерът на националите ще стартира на 18 февруари. 

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани