7.4 C
София
четвъртък, април 18, 2024
НачалоБългарияЛюдмил Хаджисотиров: Колкото повече отбори има, толкова по-добре

Людмил Хаджисотиров: Колкото повече отбори има, толкова по-добре

Турнирът в Плевен беше интересен, получиха се здрави мачове, заяви треньорът на Рилски спортист

Рилски спортист завърши втори на турнира в Плевен. Във финала на надпреварата носителят на Купа България 2021 загуби от Балкан със 76:79.

Треньорът на самоковци Людмил Хаджисотиров говори за представянето на своя тим в турнира, както за подготовката му за новия сезон и за конкуренцията в НБЛ. Ето и какво сподели той:

Турнирът в Плевен беше интересен, имаше добри отбори, получиха се здрави мачове. Това е нещо, от което ние имахме нужда, за да се сработим в малкото време, което остава до първия официален мач. Отборът е готов колкото се може на този етап от гледна точка на подготовката. Имаме да свършим още работа, със сигурност не сме в завършен етап, но важното е, че ще подготвим по най-добрия начин за Суперкупата на България срещу Левски“, заяви Людмил Хаджисотиров. 

До този момент съм доволен от подготовката, имахме някои спънки от здравословен характер, които ни попречиха да се подготвим така, както аз искам, но това никога не може да се случи на 100%. Винаги има нещо допълнително, което трябва да се работи. Има време, ще изчистим грешките, които правим. Във всички момчета има желание и амбиция за работа, останалото нещо ще стане с времето“, добави специалистът.

Прогресът при Трей Портър е свързан с много неща. Той е работил през лятото, игра Лятна лига. Сега ще има повече роля и минути, защото през миналия сезон бе резервен център на Николас Карвачо. Мисля, че това му отваря самата игра и има шанс да се качи на много по-високо ниво. Очаквам и от другия център – Джеймс Паджет, който имаше здравословни проблеми, да влиза в по-добра форма. Мисля, че двамата ще бъдат добра комбинация и добре ще се допълват“, смята Удо.

Не съм виждал всички отбори какво представляват от гледна точка на играта. Ясно е, че Балкан ще бъде един от фаворитите за титлата. Те разполагат със силен тим. В това число включвам още Спартак и Черноморец. Все още не знаем в какво състояние ще бъде Левски, който има сериозно ядро от български национали. Това е много важно, те имат амбиции да привлекат и чужденци. Не трябва да забравяме за Академик, Берое и Ямбол, така че конкуренцията явно ще бъде по-голяма, което е добре„, допълва Людмил Хаджисотиров.

Добре е, че ще има още един тим в лицето на Шумен. Миналата седмица бяхме на турнир в Румъния, където си говорихме с треньорите, че в елита на северната ни съседка има 16 отбора, като всичките са стабилно спонсорирани. Колкото повече отбори има, толкова по-добре, но е важното е и да са на добро ниво“, завърши наставникът на самоковци.

Балкан финишира първи на турнира в Плевен

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани