9.9 C
София
петък, май 3, 2024
НачалоНационални отбориЕмил Стоилов: Моята роля като капитан е да бъда лидер

Емил Стоилов: Моята роля като капитан е да бъда лидер

Всички в отбора искаме да поставим един хубав завършек на този етап на подрастващи в нашия набор, добави младежкият ни национал

Емил Стоилов ще бъде капитан на младежкия ни национален отбор на европейското първенство, Дивизия Б в Грузия от 15 до 24 юли. Баскетболистът на испанския Естудиантес се надява на един позитивен завършек на своя набор при подрастващите.

Да, очакванията наистина са тежест, но това може да ни послужи и като мотивация да зарадваме всички хора, които вярват в нас и в това, че можем да се справим„, сподели Емил Стоилов по време на днешната пресконференция в Пресклуб България, в София.

Тъй като съм бил на всички европейски от 16-годишен, вече и с мъжкия национален отбор, имам доста опит. Моята роля като капитан е да бъда лидер, не само от гледна точка на представяне като точки и борби, но и като сплотяване на колектива и мотивация на останалите играчи. Помощ, която не е само от игрова гледна точка„, добави центърът.

Да, за мен това ще бъде последно европейско при подрастващите и затова е по-специално. Всички в отбора искаме да поставим един хубав завършек на този етап на подрастващи в нашия набор 2002. Следващият набор също ще има тази възможност, надявам се в Дивизия А догодина. Ние като набор 2002-ра, за жалост, досега не сме успявали да класираме отбора. Но това сега е една прекрасна възможност за един добър завършек на етапа на подрастващите„, каза още Емил Стоилов.

212-сантиметровият играч говори и за клубния си отбор Естудиантес.

За момента нещата са доста неясни. Имам договор с Естудиантес, но в момента има много промени от административна гледна точка, ръководство, няма треньор все още, както и спортен директор. Мисля, че е много рано да се взимат някакви решения. Надявам се всичко да продължи„, завърши Емил Стоилов.

Обявиха състава на младежите за европейското в Грузия

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани