16.8 C
София
сряда, май 8, 2024
НачалоБългарияНад 100 деца в риск получиха екипи

Над 100 деца в риск получиха екипи

Те бяха събрани след кампания, проведена на време на европейското за девойки до 18 г.

Българска федерация баскетбол проведе дарителска кампания за осигуряване на екипировка на нуждаещи се за втора поредна година. В нея се включиха отборите, участвали на европейското първенство в Дивизия Б за девойки до 18 г., на което София бе домакин през лятото.

Всеки от тимовете имаше възможност да дари свои екипи за каузата. Инициативата бе част и от „Youth Leadership“ – програмата на фондацията на ФИБА (FIBA FOUNDATION).

Събраните екипи бяха раздадени на над 100 деца по време на спортен турнир във Велико Търново на 11 септември, организиран от Българска спортна федерация за деца и младежи в риск, в който БФБ също се включи. Децата са на възраст между 13 и 18 години и са от институции във Велико Търново, Шумен, Търговище и други градове в региона.

По време на турнира се проведоха занимания по баскетбол, както и в други спортове.

С дарението Българска федерация баскетбол цели да насърчи и подпомогне спортната активност на младежите, както и да запали интерес по баскетбола. Освен дарената за всички участници спортна екипировка, беше осигурена и специална награда за победителите в баскетболния турнир.

ПрезGoogle
ИзточникБФБ
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани