ЕВРОБАСКЕТ 2022: Фуркан Коркмаз за боя в Тбилиси: Това е недопустимо (видео)

Просто изтичаха и ни нападнаха, разказва националът на Турция

660

Националът на Турция Фуркан Коркмаз обясни своята версия за случилото се по време на вчерашния мач от европейското срещу Грузия в Тбилиси. Баскетболистът на Филаделфия в НБА говори за спречкването си с Дуда Санадзе по време на срещата и за станалото в коридора към съблекалнята след изгонването си.

Видяхте само малка част от случилото се на терена. Застанахме очи в очи, а той започна да говори глупости. Няма да позволя на никого да ми казва лоши неща в очите. В играта може, това е част от нея. Казваш нещо, отговарят ти. Но никога няма да пропусна това, което ми каза. Реагирах като жив човек, като играч„, започна Фуркан Коркмаз.

Докато вървях по коридора, нашият кондиционен треньор беше с мен. Тръгнахме към съблекалнята. Видяхме трима грузински играчи и двама охранители да тичат към нас. Започнахме да се удряме. Общо взето така се случи всичко„, казва още крилото.

Беше като уличен бой. Без никакъв разговорПросто изтичаха и ни нападнаха. Разбира се, ние реагирахме и се опитахме да се защитим, както би направил всеки мъж. Това е проблем със сигурността. Разбираме, че те са си у дома, но това е недопустимо. Ако нещо се случи на паркета, това е добре, но трябва да говорим повече за това, което се случва извън него“, смята Фуркан Коркмаз.

ЕВРОБАСКЕТ 2022: Скандал в Тбилиси: Нападнаха играч на Турция

Междувременно стана ясно, че Турция иска преиграване на мача срещу Грузия, заради отнети 22 секунди от редовното време през последната част. Това се е случило след изгонването на Дуда Санадзе и Фуркан Коркмаз. Това потвърди селекционерът на тима от южната ни съседка Ергин Атаман, който каза още, че тимът не смята да напуска европейското, но иска сигурността да се подобри.

Ето какво се случи между Коркмаз и Санадзе на паркета:

Предишна статияЕВРОБАСКЕТ 2022: ФИБА не се съобрази с протеста на Литва
Следваща статияЕВРОБАСКЕТ 2022: Национал на Грузия: Коркмаз прекали (видео)
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."