10.9 C
София
вторник, май 7, 2024
НачалоЕВРОБАСКЕТ 2022ЕВРОБАСКЕТ 2022: Сърбия се бетонира за втората фаза (ВИДЕО)

ЕВРОБАСКЕТ 2022: Сърбия се бетонира за втората фаза (ВИДЕО)

Селекцията от западната ни съседка разби Финландия

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Сърбия си гарантира участие във втората фаза на европейското първенство. В Прага отборът на Светислав Пешич изнесе лекция на Финландия след 100:70 в мач от група D на шампионата на Стария континент. Селекцията от западната ни съседка е с баланс от 3-0 и е лидер в този поток, докато финландците са с 1 успех и 2 поражения и са четвърти.

НАЙ-ДОБРИ: Василие Мицич и Неманя Недович реализираха по 14 точки за Сърбия, като първият направи и 7 асистенции. Никола Калинич и Никола Йокич добавиха по 13, като вторият допълни сметката си с 14 борби и 7 асистенции.

Лаури Марканен бе най-добър за Финландия с 18 точки, 7 борби и 5 асистенции. С по 10 останаха Елиас Янтунен и Едо Махуни.

КЛЮЧЪТ: Сърбите спечелиха битката под двата ринга, след като грабнаха 37 срещу 28 борби за съперника. Освен това, Никола Йокич и компания показаха по-точен мерник при стрелбата от средно разстояние – 67.6% срещу 56.7% за тима на Ласи Туови.

КАКВО ПРЕДСТОИ: По-късно днес от 22.00 ч. Сърбия ще има двубой срещу Израел, докато от 18.30 ч. Финландия ще има за съперник Чехия.

СТАТИСТИКА ОТ СЪРБИЯ – ФИНЛАНДИЯ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани