5.2 C
София
събота, април 27, 2024
НачалоЕВРОБАСКЕТ 2022ЕВРОБАСКЕТ 2022: Росен Барчовски: Играхме по-смело, за съжаление мачът е 40 минути,...

ЕВРОБАСКЕТ 2022: Росен Барчовски: Играхме по-смело, за съжаление мачът е 40 минути, а не 30

Едно от нещата бе организацията в нападение през последната част, смята селекционерът на България

„Едно от нещата бе организацията в нападение през последната част. Също и умората, трудно е да се играе с двама играчи по 37 минути, това се отразява на Дий Бост и оттам се губи организацията, скоростта и защитата, което се случва по традиция. Отново допуснахме над 100 точки, опитахме се да направим някои неща тактически и да променим агресията. Това даваше резултат, но много малко. За да победим Турция, защитата, скоростта и организацията трябва да са съвсем други. Тези неща се загубиха, затова допуснахме загуба в четвъртата част. Турците са много опитен отбор, освен това имаме много отворени стрелби от тройката, където разполагаме с успеваемост от 26%. За да спечелим, трябва да вкараме поне 34 – 35% от тройката. Има и такива ситуации, но това са нещата и продължаваме, заяви селекционерът на България Росен Барчовски след загубата от Турция с 87:101.

ЕВРОБАСКЕТ 2022: България се бори като с равен 30 минути, но загуби от Турция (видео)

„Стояхме много по-добре от гледна точка на резултата спрямо първия мач. Играхме по-смело за по-дълго време във втората среща, за съжаление мачът е 40 минути, а не 30. Със сигурност това, че стояхме по-добре срещу Турция ще даде самочувствие на момчетата за мача с Черна гора утре. Ние ще направим анализ на нашите действия като треньори, най-напред на моите и след това на играчите, но в позитивен план. Нищо негативно няма да има“, каза още наставникът на представителния ни тим.
ПрезGoogle
ИзточникBNT
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани