12.8 C
София
неделя, април 28, 2024
НачалоЕВРОБАСКЕТ 2022ЕВРОБАСКЕТ 2022: Испания даде урок на Грузия (ВИДЕО)

ЕВРОБАСКЕТ 2022: Испания даде урок на Грузия (ВИДЕО)

Двубоят бе по-специален за капитанa на "Ла Фурия" Руди Фернандес

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Испания продължава по план на европейското първенство. В Тбилиси отборът на Серджо Скариоло даде урок на Грузия с 90:64 в мач от група А на шампионата на Стария континент. „Ла Фурия“ е с баланс от 2-0, докато домакините са с 2 поражения.

НАЙ-ДОБРИ: Уили Ернангомес се отчете с 14 точки и 7 борби за Испания. Хайме Прадиля добави 12.

Рати Андроникашвили бе най-добър за Грузия с 13 точки. С по 10 останаха Александър Мамукелашвили и Гиорги Шермадини, като първият овладя и 9 борби.

И ОЩЕ: Двубоят се оказа по-специален за капитана на Испания Руди Фернандес. С 14-те си минути на паркета крилото се изкачи до второто място във вечната ранглиста в своята родина с най-много мачове в международни надпревари – 240, изпреварвайки легендата Хуан Антонио Сан Епифанио (239). Лидер в тази класация е Хуан Карлос Наваро (253 двубоя).

КАКВО ПРЕДСТОИ: В неделя от 17.15 ч. Испания ще има за съперник Белгия, докато от 20.00 ч. Грузия ще играе срещу Турция. 

СТАТИСТИКА ОТ ГРУЗИЯ – ИСПАНИЯ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани