20.2 C
София
събота, април 27, 2024
НачалоБългарияДрама, нерви, две продължения, Спартак би Левски за втори път през сезона...

Драма, нерви, две продължения, Спартак би Левски за втори път през сезона в НБЛ (видео)

Плевенчани изоставаха в голяма част от срещата, но не се отказаха до последно и стигнаха до обрата

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Спартак триумфира за втори пореден път в НБЛ. В Спортния комплекс в Правец селекцията на Тодор Тодоров мина през драма с две продължения, но спечели срещу Левски със 114:108 в мач от 25 кръг в родния елит. Плевенчани са с баланс от 14-11 и са на пета позиция, докато „сините“ имат 17 успеха и 8 поражения и са трети.

НАЙ-ДОБРИ: Николай Стоянов отбеляза 25 точки за Спартак Плевен. Ивко Ивков се включи от пейката с 19 и 6 борби. Божидар Аврамов се отчете с 18 точки, 7 борби и 6 борби. Коча Йовович реализира 14 в добавка към 9 борби и 7 борби. Максим Корниенко финишира с 12 точки и 9 борби. Симеон Илиев се прибра в съблекалнята с 10 и 6 борби.

Венцислав Петков бе най-добър за Левски с 27 точки. Адонте Паркър приключи с 24, 8 борби и 5 асистенции. Николай Михайлов отбеляза 13 точки плюс 6 борби. Зейн Ноулс и Станислав Ваклинов останаха съответно с по 12 и 11, като вторият грабна и 7 борби.

РАЗВИТИЕТО: Двата отбора бяха равностойни през голяма част от първите 10 минути, но Левски все пак излезе напред чрез серия от 11-2 за 24:17. До почивката „сините“ държаха аванса си до 7-8 точки чрез Николай Михайлов, Зейн Ноулс и Венцислав Петков. Спартак обаче се държеше близо до съперника и чрез Симеон Илиев, Джервън Пресли и Николай Стоянов постави на таблото 43:46 в края на втория период.

След паузата на няколко пъти столичани достигаха до преднина от 9 точки с помощта на Адонте Паркър, Венцислав Петков и Цветомир Чернокожев, но Спартак продължи да се бори и чрез Божидар Аврамов фиксира 60:67. През последната четвърт на редовното време гостите се озоваваха на 2-3 точки зад шампионите чрез Максим Корниенко, Ивко Ивков и Николай Стоянов. Левски обаче успяваше да опазва лидерството си, заради Зейн Ноулс, Адонте Паркър и Венцислав Петков. Спартак все пак се докопа до равенство след кош на Максим Корниенко за 83:83.

В първото продължение отборът от Града под Панорамата поведе с 96:93 чрез Мартин Маринов и Ивко Ивков, но Левски отново се оказа близо след 96:97 и успешни атаки на Лъчезар Димитров и Станислав Ваклинов. Ивко Ивков отново бе точен за 99:96, но и това не отказа столичани, а Адонте Паркър не трепна от фаул линията за 98:99. От другата страна отново Ивков вкара веднъж от същата позиция. Финалистът в турнира за Купата на България стигна до още едно продължение след 100:100 с кош на Адонте Паркър. В последната атака за първите допълнителни 5 минути от пейката на Спартак имаха претенции за фаул срещу Максим Корниенко, но такъв не бе отсъден.

Във второто продължение Николай Стоянов и Коча Йовович дадоха нов аванс на Спартак за 106:103. Адонте Паркър обаче отново бе на точното място за 1/4-финалиста в Delasport Балканска лига за 106:109. Ивко Ивков пък вдигна публиката в залата в Правец на крака с тройка 109:104. След това Максим Корниенко увеличи за +6 в полза на плевенчани, но Венцислав Петков вкара за 108:112. Ивко Ивков сложи точка на спора с още 2 точки в своя актив за 114:108.

И ОЩЕ: Днес за Левски не игра Ивица Радич, който има проблем с петата. За плевенчани в групата не бе Николай Маринов, който е болен.

Първи минути с екипа на столичани през този сезон получи Христо Захариев, който се завърна след контузия. Крилото остана на паркета 13 минути, в които регистрира 2 точки, 3 борби, 3 асистенции и 1 открадната топка.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 20 април Спартак ще приеме Ямбол, а два дни пo-късно Левски ще домакинства на Берое.

СТАТИСТИКА ОТ ЛЕВСКИ – СПАРТАК ПЛЕВЕН

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

2 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани