11.8 C
София
четвъртък, май 2, 2024
НачалоНационални отбориДий Бост обмисля завръщане в националния отбор

Дий Бост обмисля завръщане в националния отбор

Гардът преговаря с БФБ

Дий Бост може отново да играе за националния отбор на България. Това потвърди самият той пред турското издание beIN Sports. Според информацията, гардът преговаря с Българската федерация по баскетбол относно потенциалното си завръщане.

„Обмислям да играя отново. През последните две седмици разговарях с тях, може би обмисляйки да се откажа от оттеглянето си, за да играя. Всъщност обмислям да играя отново„, казва Дий Бост.

За последно Дий Бост носи екипа на представителния ни тим на Евробаскет 2022, където записва средно по 14 точки, 4 борби и 8.4 асистенции в общо 5 двубоя.

Дий Бост дебютира с екипа на България през 2016 г., в квалификациите за предишното европейско. След това участва в предквалификациите и пресявките за световното първенство през 2019 г.

За България той има мачове и в квалификациите за Евробаскет 2022, както и в първия етап на пресявките за следващото световно първенство. През август Дий Бост бе част от състава ни в два двубоя от предварителните квалификации за Евробаскет 2025.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани