10.7 C
София
четвъртък, април 25, 2024
НачалоНБАЯнис с приза MVP в НБА, повтори Джордан и Олайджоун (видео)

Янис с приза MVP в НБА, повтори Джордан и Олайджоун (видео)

През 2019/2020 гръцкият национал стана и Защитник №1 в лигата

Лидерът на Милуоки Янис Адетокунбо увеличи колекцията си от награди в НБА. 25-годишният баскетболист бе обявен за MVP на сезона в най-силното първенство в света, съобщава ESPN.

За втора поредна година Янис Адетокунбо става Най-полезен играч в лигата. По този начин 211-сантиметровото тежко крило се превърна в първия след Леброн Джеймс през 2013 г., който успява да вземе наградата в две поредни години.

В спора за званието MVP гръцкият национал пребори конкуренцията на играчи като Краля, Антъни Дейвис, Джеймс Хардън и Лука Дончич. Освен това, Янис Адетокунбо бе избран и за Защитник №1, като се нареди до легенди като Майкъл Джордан и Хаким Олайджуон, като само те тримата имат по две такива награди в един и същи сезон.

Янис Адетокунбо и компания приключиха редовния сезон в НБА като отбора с най-добрия баланс – 56-17. В плейофите обаче Бъкс отстъпиха на Маями с 1-4 победи в серията от полуфиналите на Изток.

През 2019/2020 Янис Адетокунбо оставя срещу името си средни показатели от 29.5 точки, 13.6 борби и 5.6 асистенции в общо 63 мача на „елените“ в НБА.

Вижте го сами:

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани