18.8 C
София
неделя, април 28, 2024
НачалоНБАДжоел Ембийд даде урок на Бостън с 52 точки (видео)

Джоел Ембийд даде урок на Бостън с 52 точки (видео)

Центърът на Филаделфия се нареди до легенди като Карим Абдул-Джабар и Уилт Чембърлейн

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Джоел Ембийд за пореден път показа защо е смятан за един от фаворитите за званието MVP на сезона в НБА. Центърът изведе своя Филаделфия до триумф над Бостън със 103:101 у дома, с което той достигна до трети успех в последните си четири срещи в лигата.

И ОЩЕ: Джоел Ембийд завърши двубоя с общо 52 точки, като се превърна в едва третия играч на позиция 5 в историята след легендите Карим Абдул-Джабар и Уилт Чембърлейн, които имат по три мача с 50 и повече точки в един сезон.

НАЙ-ДОБРИ: 29-годишният Ембийд бе 20/24 при стрелбата си от средно разстояние и 12/13 от линията за изпълнение на наказателни удари. Освен това, роденият в Камерун баскетболист допълни актива си с 13 борби и 6 асистенции.

От неговите колеги Джеймс Хардън бе близо до трипъл-дабъл – 20 точки, 5 борби и 10 асистенции. Пи Джей Тъкър добави 11 точки.

Бостън бе без втория си най-добър реализатор този сезон Джейлън Браун, който получи почивка, заради контузия в гърба. В негово отсъствие Дерик Уайт се отчете с 26 точки и 7 борби. Джейсън Тейтъм вкара 19 плюс 6 борби и 6 асистенции. Малкълм Брогдън остана с 18 точки.

КЛЮЧЪТ: Домакините си осигуриха победата в последните 3 минути, след като преди това на таблото бе изписано равенство за 89:89. Във финалните 180 секунди Джоел Ембийд и Пи Джей Тъкър намериха пътя към коша на съперника, за да гарантират успеха на Сиксърс.

СТАТИСТИКА ОТ ФИЛАДЕЛФИЯ – БОСТЪН

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани