11.8 C
София
четвъртък, май 2, 2024
НачалоНБАДжери Уест влиза в Залата на славата на НБА за рекорден трети...

Джери Уест влиза в Залата на славата на НБА за рекорден трети път (видео)

Това ще се случи заради приноса му като генерален мениджър на Лейкърс и Мемфис и като консултант на Голдън Стейт и Клипърс

Една от легендите в НБА Джери Уест ще получи още едно признание. Според ESPN, 85-годишният бивш баскетболист ще бъде въведен в Залата на славата отвъд океана за рекорден трети път. Това ще се случи заради приноса му като генерален мениджър на Лейкърс и Мемфис и като консултант на Голдън Стейт и Клипърс.

За първи път Джери Уест получава тази чест през 1979 г. като играч, докато през 2010 г. отново влиза там, но като член на олимпийския отбор на американците от 1960 г.

По време на забележителната си кариера Джери Уест остава верен единствено на Лос Анджелис Лейкърс. Шампион в лигата през 1972 г. MVP на финалите в НБА през 1969 г. На сметката си има 14 участия в Мача на звездите отвъд океана, като става и Най-полезен играч в него през 1972 г. 10 пъти попада в Идеалния отбор в лигата. Реализатор №1 през 1970 г., а две години по-късно приключва и с най-много асистенции.

Неговият №44 е изваден от употреба от Лейкърс. На съкровищницата на НБА оставя общо 25 192 точки, 5366 борби и 6238 асистенции в 1097 мача. Златен олимпийски медалист със САЩ от 1960 г.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани