14.6 C
София
сряда, май 8, 2024
НачалоБългарияДеян Биелич даде тон на Шумен за първа победа в НБЛ (видео)

Деян Биелич даде тон на Шумен за първа победа в НБЛ (видео)

Новакът в лигата се справи с Черно море Тича във Варна

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Вече няма отбор, който да няма победа в НБЛ. Последният, който откри сметката си с успехи в шампионата при мъжете през 2021/2022 стана Шумен, който си тръгна от Варна, след като повали Черно море Тича със 76:71 като гост в първи мач от 9 кръг.

НАЙ-ДОБРИ: Деян Биелич нямаше спиране за Шумен и оформи дабъл-дабъл – 31 точки и 22 борби, като бе 14/18 при стрелбата си от средно разстояние. Александър Милов също бе близо до двойните показатели – 12 и 8 борби.

Мартин Коцев бе най-добър за Черно море Тича с 26 точки и 7 борби. Цветомир Куртев вкара 12. Мартин Стефанов остана с 11 точки и 6 борби.

И ОЩЕ: Дебют с екипа на Шумен направи новото попълнение Маркъс Майърс. Гардът се включи от пейката и остана на паркета 31 минути, а в тях се разписа с 10 точки, 2 борби, 9 асистенции и 1 открадната топка. При стрелбата си американецът бе 2/5 от средно разстояние, 1/2 зад дъгата и 3/3 от линията за изпълнение на наказателни удари.

КЛЮЧЪТ: Шумен имаше предимство под двата ринга, като овладя 47 срещу 36 борби за съперника. Новакът в НБЛ показа и по-точен мерник при стрелбата си от игра – 50% срещу 33% за „моряците“. По този начин гостите компенсираха допуснатите 23 технически грешки срещу 8 за варненци.

КЪМ КЛАСИРАНЕТО: Черно море Тича е с баланс от 1-9 и заема осмо място в класирането на НБЛ, но има и мач повече, докато Шумен е 10-ти с 1-8 и на 29 декември ще гостува на Рилски спортист.

СТАТИСТИКА ОТ ЧЕРНО МОРЕ ТИЧА – ШУМЕН

Вижте пълен запис на двубоя: 

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

2 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани