12.8 C
София
събота, април 20, 2024
НачалоБългари в чужбинаМладежки национал с нов университет в САЩ (видео)

Младежки национал с нов университет в САЩ (видео)

Мартин Ангелов ще продължи развитието си в Стоктън Юнивърсити

Кариерата на един от най-талантливите български гардове Мартин Ангелов ще продължи в нов университет в САЩ. След като прекара първата си година в Рейнджър Колидж, от новия сезон младежкият национал ще бъде част от състава на Стоктън Юнивърсити. 

От възможните три опции гардът реши да смени Тексас с Ню Джърси и избра един от конкурентните университети в този щат. Стоктън Юнивърсити е с отлична баскетболна програма, печели конференцията си NJAC през миналия сезон с постижение – 15 победи и 3 загуби, а цялостното му представяне за сезона достига до 26 успеха и само 5 поражения. Стоктън Юнивърсити ще има общо 12 състезатели, които са четвърта година в отбора си, но това не попречи на треньора Скот Битнър да се пребори за привличането на Мартин Ангелов.  

Познавам Ангелов още от гимназията и следя отблизо изявите му. Мисля, че неговото отношение и работна етика към играта, боравене с топка и невероятна стрелба, както и вземането на правилни решения ще направят нашия отбор по-добър за предстоящия сезон. Много се радвам, че ще му бъда треньор и се надявам да го задържим в следващите години„, казва Скот Битнър за българина. 

Мартин Ангелов бе част от националния отбор на България за младежи през това лято. Гардът записва средно по 6.8 точки, 2.2 борби и 2 асистенции в 5 мача на нашите на европейското, Дивизия Б. България завърши на седмо място на шампионата с баланс от 3-3. 

Сезонът в Стоктън Юнивърсити ще бъде втори в колежанската кариера на Мартин Ангелов и ще стартира в началото на ноември. Подготовката на тима пък започва веднага, след като започне семестъра в университета, в началото на септември. 

Вижте го сами:

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани